До Нового року 5 днів. Яких народних прикмет треба дотримуватися

27.12.2013 06:00 Суспільство
http://samosoboj.ru/ http://samosoboj.ru/
“СК” зробив підбірку новорічних прикмет, які найбільше прижилися у народі.

1 . Як проведеш перші дванадцять днів у році , так і рік пройде.

2 . Святкуючи, треба обов'язково надіти щось нове - тоді весь рік будеш з обновами.

3 . Не можна на Новий рік вдягати все нове. Краще не спокушати долю, щось залишити колишнім. Крім того, вважається , що одягнений у все нове ризикує протягом року перейти в інший світ.

4. Добре дарувати один одному гроші. Чим більше даруєш - тим більше в новому році отримаєш. Та й отримувати їх в подарунок теж приємно. У деяких країнах, у тому числі в Україні, прийнято дарувати (давати) гроші тим , хто колядує - в основному, дітям.

5. На столі обов'язково повинні бути солодощі, їх потрібно їсти самому і обдаровувати інших - щоб життя було солодше.

6. Подарунки дарувальник вручає не особисто, а кладе під ялинку - якщо сподобався подарунок - можна сказати або по-іншому дати зрозуміти від кого. А якщо раптом не сподобався, так ніхто не винен - мало що під ялинками валяється.

7 . Зустрічати Новий рік в гостях - весь рік без клопоту.

8 . У перший день Нового року не вимовляють слова, що мають негативний зміст - смерть, злидні, катастрофа - щоб ці нещастя не відбулися з людиною насправді.

9. Запалені свічки, вогонь у каміні, феєрверки та петарди - все це відлякує зло і нечисту силу.

10. Хочеш вийти заміж наступного року - в останній день року до заходу сонця потрібно не тільки закінчити всю роботу, але і переодягнутися в гарний одяг, прикрасити себе і свій будинок.

11. На новорічному столі повинно бути удосталь їжі і напоїв. Тоді весь рік у сім'ї буде достаток. Остання чарка напередодні Нового року принесе успіх тому , хто її вип'є .

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта