Кір у коледжі Лозової — харківські медики дали спростування

18.12.2018 17:28 Область Online
Фото:thestar.com Фото:thestar.com
Усього з початку року на Лозівщині зафіксовано 11 випадків кору, останній був у серпні.

Інформацію про те, що у Лозовій серед студентів місцевого коледжу є хворі на кір, підтвердив 18 грудня місцевому виданню «Об'єктивні новини Лозової» керівник обласного КЗ «Лозівський вищий коледж мистецтв».

Як ідеться на сайті видання, «18 грудня на сполох забила сусідка однієї з хворих дівчат... Жінка розповіла, що група, у якій навчається хвора на кір студентка, планує виступати на святах у дитсадках». Жінка зазначила, «якщо одна з дівчат поїхала додому. Інша ж у гуртожитку могла контактувати з одногрупниками та іншими студентами». 

Василь Чурилов розповів, що дві студентки захворіли на кір, коли були на сесії у Харкові. За словами керівника закладу, «одна з дівчат дійсно жила у гуртожитку кілька днів, але він про це не знав, бо учениця туди пробралася без його відома».

Стосовно виступів у дитсадках, Василь Чурилов інформацію заперечив, але розповів, що у свята студенти планують відвідати школи у Панютиному.

У ДУ «Харківський лабораторний центр МОЗ України» «СК» підтвердили лише один випадок, встановлений не харківськими лікарями.

— 17 грудня колеги із Донеччини повідомили нам про те, що у них зареєстрована хвора на кір, яка проживає у селищі Новоселівка Слов'янського району, і яка є студенткою 4 курсу Лозівського коледжу мистецтва, а також студенткою заочного відділення у Харківському національному педагогічному університеті. Дівчина захворіла на кір 10 грудня, госпіталізували її 17 грудня, — повідомили у лабцентрі й додали, що облік захворюваності ведуть щоденно (офіційно випадок кору реєструється лабцентром за повідомленням лікаря, який установив діагноз) і станом на 18 грудня інформації про інших хворих на кір студентів Лозової не мають. 

Як повідомила керівник ДУ «Харківський лабораторний центр МОЗ України» Любов Махота, у коледжі, де навчається студентка, проведуть протиепідемічні заходи, зокрема обстежать тих, з ким контактувала хвора, перевірять наявність у них  щепелень. Фахівець-епідеміолог працюватиме у закладі завтра, 19 грудня. 

За даними обласного лабцентру, за останній тиждень на Харківщині на кір захворіло 20 осіб (14 дітей). Станом на 12 грудня, з початку року на Харківщині зафіксовано 553 випадки цієї хвороби. 

Читайте також: На Харківщині підтвердили другу смерть від грипу

Автор: Тетяна Василець