У Харківській області пропонують створити дев’ять районів. Карта

22.01.2019 15:28 Область Online
Фото: objectiv.tv Фото: objectiv.tv
22 січня у Харкові обговорили новий адміністративно-територіальний устрій регіону. Це вже друга зустріч робочої групи, на якій обговорювали процес укрупнення районів та можливі конфігурації.

Як повідомив заступник голови Харківської обласної ради Віктор Коваленко, робоча група отримала пропозиції від районів та закладів освіти.

Результати робочої групи під час обговорення представив перший віце-президент – виконавчий директор Асоціації органів місцевого самоврядування Харківської області Микола Тітов. За його словами, група пропонує створити в області дев’ять районів.

Це Харківський (місто Харків та Харківський район), Дергачівський (Дергачівський та Золочівський райони), Чугуївський (місто Чугуїв, а також Вовчанський, Великобурлуцький та Печенізький райони), Зміївський (місто Первомайський, а також Первомайський та Нововодолазький райони), Валківський (місто Люботин з Коломацьким, Краснокутським та Богодухівським районами), Ізюмський (місто Ізюм, а також Балаклійський та Борівський райони), Красноградський (Зачепилівський, Кегичівський та Сахновщинський райони), Куп‘янський (місто Куп‘янськ, а також Дворічанський та Шевченківський райони) та Лозівський (місто Лозова з Близнюківським та Барвінківським районами).

– Це не остаточний варіант укрупнення, і ми маємо обговорити та врахувати всі пропозиції. Ми ж у своєму баченні враховували фактор збалансованості як демографічних, географічних, так і економічних, історичних, культурних та логістичних особливостей районів, – зазначив Микола Тітов.

За його словами, така формула передбачає, що в одному районі в середньому кількість населення складатиме 137 тисяч осіб, у середньому буде працювати шість ОТГ.

Нагадаємо, представники Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства презентували своє бачення укрупнення районів області під час круглого столу «Перспективи формування нової системи адміністративно-територіального устрою Харківщини», який відбувся 17 грудня 2018 року. Відповідно до пропозицій експертів міністерства, на Харківщині має залишитися чотири райони.

Детальніше читайте у статті: Укрупнення районів: як обговорювали нову модель Харківщини

Читайте також: Синоптики попередили про погіршення погоди на Харківщині