У Харківській області з'явиться ще одна об'єднана громада

06.03.2019 16:00 Область Online
Фото: Харківський центр розвитку місцевого самоврядування Фото: Харківський центр розвитку місцевого самоврядування
4 березня громадські слухання відбулися у селищі Слобожанське Зміївського району.

Відповідно до перспективного плану, затвердженого 2015 року Кабінетом Міністрів України, на території Зміївського району має створитися дві ОТГ: Слобожанська та Зміївська.

До Слобожанської ОТГ, окрім селищної ради, має увійти Лиманська, Нижньобишкинська, Шелудьківська, Скрипаївська і Геніївська сільські ради — загалом 16 населених пунктів.

За інформацією заступника голови Зміївської РДА Сергія Ляшка, за попередніми підрахунками дохідна частина бюджету Слобожанської ОТГ може становити 155 мільйонів гривень, що свідчить про її фінансову спроможність.

Також серед найвагоміших аргументів створення ОТГ цього року є те, що об'єднана територіальна громада ще зможе отримати підтримку від держави у вигляді субвенції на розвиток інфраструктури.

Читайте також: Які пенсії отримають на Харківщині після перерахунку

Результатом громадських слухань стала одноголосна підтримка жителями селища Слобожанське ініціативи об'єднання (106 голосів). Наступним кроком має стати сесія Комсомольської селищної ради, після якої суміжні сільради отримають запрошення на приєднання.

За інформацією РДА, попередньо подібні громадські слухання вже пройшли у селищах Донець і Благодатне, які теж дали свою згоду на створення ОТГ із центром у селищі Слобожанське.

Автор: Марина Проценко