Нафтогаз ремонтує школи на Харківщині

16.07.2012 14:07 Суспільство
– У минулому році, незважаючи на певні проблеми, у районі не було закрито жодної школи, – розповів голова Золочівської райдержадміністрації Ігор Горішній.

– За програмою «Шкільний автобус» маємо 12 одиниць техніки і підвозимо до освітніх закладів понад 700 дітей і 120 учителів. Жодного разу підвезення не було зірвано, навіть коли на дворі лютували морози. У нас постійно оновлюється матеріально-технічна база освітніх закладів, а на школярів Золочівської загальноосвітньої школи № 2, яка святкувала свою 150‑річчя, у минулому році очікував справжній подарунок.

За рахунок коштів НАК «Нафтогаз України» тут збудовано сучасний спортивний зал, вартість якого складає майже 4 млн грн. А от за кошти обласного бюджету капітально відремонтовано внутрішні туалети в Лютівському навчально-виховному комплексі та Сковородинівській загальноосвітній школі I–III ступенів.

Як розповів директор Золочівської загальноосвітньої школи № 2 Олег Колодько, новий спортзал дозволить школярам досягти ще вищих результатів, адже він відповідає всім сучасним вимогам. До того ж, тут є душові, роздягальні та туалети – одним словом, створено найкомфортніші умови. У цьому освітньому закладі навчається понад 330 дітей. До речі, з 20‑ти районних перемог у різних обласних олімпіадах вісім припадає на учнів саме цієї школи.

Олег Колодько подякував усім меценатам, які допомагають зміцнювати матеріально-технічну базу. Серед них, у першу чергу, Олександр Біловол, який подарував школі спортивний інвентар і комп’ютерну техніку.

У Золочівському районі велику увагу приділяють і дошкільним навчальним закладам, адже потреба в дитсадках залишається. Ігор Горішній розповів, що в селі Світличному було зроблено капітальний ремонт школи, у минулому році відкрито дитячий садок, який відвідують 22 дитини. Також у 2011 році при Лютівській загальноосвітній школі було відкрито дитячий садок, а у 2010 році було капітально відремонтовано дошкільні заклади в селах Уди й Довжик. У поточному році вже виділено 97 тис. грн на капітальний ремонт приміщення в селі Жовтневе, в якому вже в цьому році планують відкрити дитячий садок.

– Створення дошкільних закладів на селі – це один з основних пріоритетів , – розповів Ігор Горішній. – Коли дитина належним чином виховується в дитячому садку, то батьки позбавляються купи проблем і можуть спокійно займатися своїми справами. Ми намагаємося створити дедалі більше таких закладів, але основною проблемою залишається відсутність пристосованих приміщень, адже будувати нові поки що не під силу. Однак активна робота в цьому напрямі триває. І тут хотілося б подякувати всім небайдужим керівникам сільгосппідприємств і фермерських господарств, які надають вагому допомогу у вирішенні таких актуальних соціальних питань на селі.

Ігор Бережний, матеріал з газети "Слобідський край" №84 від 14.07.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта