Новий державний стандарт освіти: кожного року плюс новий предмет

28.08.2012 13:19 Суспільство
В українських школах з 1 вересня введуть програму "Новий державний стандарт",

якою, зокрема, передбачено вивчення іноземної мови з першого класу та зменшення кількості обов'язкових для вивчення предметів.

Про це повідомив міністр освіти і науки, молоді та спорту Дмитро Табачник, передає  РБК-Україна.

За словами міністра, на новий стандарт у 2012 р. перейдуть лише учні першого класу, і з кожним наступним роком буде додаватися новий клас: "Ми маємо досить великий час для впровадження нового стандарту. По новому державному стандарту спочатку працюватиме тільки перший клас. В наступному році вони по новому стандарту будуть вчитися в другому класі, і так далі".

За новим державним стандартом, з першого класу вводиться вивчення іноземної мови, з другого класу почнуть вивчати інформатику, а з п'ятого класу - другу іноземну мову. В 1,5 разів збільшиться кількість уроків фізкультури, а на кожному уроці буде по дві паузи на зарядку. Крім того, лише 50% предметів будуть обов'язковими, всі інші на свій розгляд буде формувати шкільний колектив. В першому класі взагалі не ставитимуть відмінок.

Крім того, у старших класах частина предметів буде викладатися іноземними мовами.

В рамках підготовки до впровадження нового навчального стандарту, близько 25 тис. педагогів взяли участь у програмі перепідготовки "Нові школи - новий стандарт". За словами міністра, тим вчителям начальних класів, які не знають іноземної мови, допомагатиме вчитель з профільною освітою.

Джерело: РБК-Україна
Автор: Администратор сайта