Пожежу поблизу аеродрому гасили під Харковом

16.07.2012 15:40 Суспільство
На Харківщині на базі навчально-тренувального комплексу Навчального центру служби пожежної безпеки Збройних Сил України проведено тактико-спеціальне навчання.

До занять було залучено 30 військовослужбовців з числа солдатів строкової служби, призваних цією весною і які навчаються за такими спеціальностями, як: «командир відділення військово-пожежного підрозділу», «командир пожежного танку», «механік-водій пожежного танку» та «водій пожежного автомобілю».

- Для проведення цього заходу було задіяні макети військового літака МіГ-23 та бойового вертольоту Мі-24, - пояснив начальник навчального центру підполковник Михайло Федотов.

За легендою навчання, в одній із військових частин наших Повітряних Сил виникла умовна пожежа біля аеродрому. Через літню спеку вогонь швидко просунувся по траві до місць стоянки літальних апаратів.

Як водиться, після оголошення тривоги, два пожежних розрахунки на спеціальних автомобілях АЦ-40 швидко висунулися та вступили у двобій зі стихією. Тим часом, вогонь поширився далі і «охопив» полум’ям ящики з боєприпасами, що зберігалися на відкритому майданчику. Почалися вибухати перші снаряди і, згідно інструкцій, автомобілі від’їхали у безпечне місце. Натомість, на підмогу основним силам прибув броньований пожежний танк ГПМ-54, зі складу пожежного підрозділу частини. За лічені хвилини 9-ть тонн води було спрямовано на боєприпаси та літаки. У підсумку навчання, пожежу вдалося локалізувати у вставлений для цього завдання термін.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта