Що відбувається з малокомплектними школами на Харківщині

15.10.2013 13:29 Суспільство
Сьогодні в області, аби не закривати малокомплектні школи, їх реорганізовують в НВК.

Як розповів “СК” голова Богодухівської РДА Володимир Бєлий, у більшості населених пунктів Богодухівського району школи побудовані за типовими проектами. Вони розраховані на 192 учня. Якщо 20-30 років тому в них навчалася достатня кількість дітей, то сьогодні у деяких населених пунктах наповнюваність шкіл сягає 25-30 %. Там навчається по 40, 50, 60 дітей.

- До вирішення проблеми малокомплектних шкіл ми підходимо комплексно. Замість того, щоб їх закривати, ми реорганізовуємо заклади у навчально-виховні комплекси. Так, у тих населених пунктах, де нема дитячих садків, ми відкриватимемо по кілька груп дошкільнят при новостворених НВК. Це дозволить не тільки запобігти закриттю школи, а й зберегти робочі місця для вчителів і створити нові у дитячому садочку, - пояснив Володимир Бєлий.

Такої реорганізації уже в кінці цього року зазнає Івано-Шийчинська ЗОШ. У 2014 році районна влада збирається взятися Петропавлівську школу. Також, можливо, реорганізація торкнеться Морелянської та Горківської шкіл. Все залежатиме від рішення громади та можливостей бюджету.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта