Які нововведення чекають на абітурієнтів у наступному році

25.10.2017 14:48 Суспільство
Фото з соцмереж Фото з соцмереж
Реєстрація учасників зовнішнього незалежного оцінювання у цьому році розпочнеться з 6 лютого, а основна сесія - з 22 травня.

Цього року для випускників шкіл запрацюють кілька нововведень. Так, із переліку предметів, які зазвичай складають на тестах випускники шкіл, вилучили російську мову.

— Для проходження тестів з російської мови по всій країні останніми роками реєструється декілька сотень чоловік. При цьому жоден виш не виставляє цей предмет як конкурсний, тож проведення тестування позбавлене сенсу, — пояснив директор Харківського регіонального центру оцінювання якості знань Олександр Сидоренко, йдеться на сайті ХОДА.

Також він додав, що у тестуванні з української мови та літератури візьмуть участь 23 тис. осіб (проти 17 тис. у 2017 році). А до випускників шкіл вперше приєднаються студенти професійно-технічних закладів освіти, які складатимуть державну підсумкову атестацію у формі ЗНО.

Також до проведення тестів планується долучити біля 5 тис. педагогів, близько 200 співробітників поліції та 200 медпрацівників.

Серед особливостей проведення ЗНО у 2018 році — тести двох рівнів складності з іноземних мов.

— Випускники спеціалізованих шкіл з поглибленим вивченням іноземних мов складатимуть тести рівня В2, всі інші - В1. Крім того, буде запроваджено новий формат завдань з аудіюванням, — розповів Олександр Сидоренко.

Для дітей з малозабезпечених сімей відкрили групу з повним пансіоном

За інформацією ректора ХНУ ім. В. Н. Каразіна Віля Бакірова, при вступній кампанії буде скорочено кількість заяв, які може подавати абітурієнт, — з 9 до 7. При цьому кількість навчальних закладів не обмежується.

Олександр Ушаков

Автор: Администратор сайта