Голови обласних та райрад проти дострокових місцевих виборів - Сергій Чернов

22.12.2014 14:00 Влада
vm.ru vm.ru
Асоціація районних та обласних рад виступає проти дострокових місцевих виборів.

Про це в ефірі "Громадського радіо" заявив глава асоціації, голова Харківської облради Сергій Чернов.

Коментуючи текст відповідного звернення до спікера Ради Володимира Гройсмана і Президента Петра Порошенка, Сергій Чернов підкреслив:

- Ми (асоціація. - Ред.) прийняли рішення не проводити дострокові позачергові вибори (не підтримувати їх проведення. - Ред.). А проводити їх в той термін, який відведений Конституцією - у жовтні 2015-го. 12 грудня збиралися голови обласних і районних рад, розглядали дуже важливі питання для життєдіяльності всієї країни і кожної територіальної громади. І серед стратегічних питань — питання децентралізації влади, реформи місцевого самоврядування, змін до Конституції, прийняття пакета документів — проектів законів, які сьогодні на полицях Верховної Ради не рухаються. А найголовніше — виконання затвердженої Урядом України 1 квітня поточного року Концепції реформи місцевого самоврядування та територіальної організації влади. Хотілося б, щоб ми були більш законослухняні й послідовні, чого нам усім сьогодні не вистачає. Тому мої колеги, всі ми прийняли колегіальне рішення про необхідність проведення термінових консультацій із Президентом України, головою Верховної Ради, Прем’єр-міністром України, - сказав Сергій Чернов.

Сергій Чернов підкреслив, що перед проведенням виборів необхідно внести зміни до законодавства, зокрема, реалізувати Концепцію реформування місцевого самоврядування та територіальної організації влади, затверджену Урядом 1 квітня 2014 року.

Крім того, голова облради нагадав, що на вибори необхідно виділення грошей - у розмірі не менше 1 млрд грн.

Автор: Администратор сайта