Губернатор розповів фінам про провокаторів на Харківщині

13.03.2014 10:52 Влада
http://www.057.ua http://www.057.ua
За минулу добу до України через кордон Росії з Харківською областю не пустили 425 громадян.

Сьогодні заступник голови Місії Посольства Фінляндії в Україні Юссі Сойні зустрівся з головою Харківської облдержадміністрації Ігорем Балутою та заступником голови Харківської обласної ради Людмилою Давидовою, аби з вуст перших осіб почути про політичні настрої на Харківщині.

- Причиною соціальної напруги, яка виникла на площі 1 березня через конфліктну ситуацію (тоді на будівлі адміністрації повісили російський прапор), ми вважаємо провокацію, - сказав Ігор Балута. - Ця ситуація пов’язана не лише з тим, що певна частина людей не згодні з тією політикою, яка сьогодні проводиться урядом, або бояться. На сьогодні ми знаємо, що в провокаційних діях брали участь 82 громадянина іншої країни. Вони також з’являлися у Донецьку, Луганську.

Новий губернатор також повідомив, що за даними соціологів, від 22 % до 28 % мешканців міста Харкова не схвалюють дій нової влади.

І додав, що зараз прикордонники не дозволяють в’їзд на територію країни деяким російським громадянам, мета перебування в країні яких не зрозуміла. Так, за останню добу не пустили 425 людей. 5 громадянам заборонили в’їзд на три роки.

Як розповіла Людмила Давидова, до депутатського корпусу зверталися ініціативні групи з проханням винести на сесію обласної ради проект рішення про проведення в області місцевого референдуму, на якому б поставили питання федералізації, затвердження російської мови як державної.

- Ці питання не стосуються компетенції обласної ради, і ми не можемо на законних підставах їх ставити і розглядати на сесіях обласної ради через те, що у нас, згідно з діючим законодавством, не можуть проводитися місцеві референдуми, - розповіла Людмила Давидова.

І додала, що в області немає проблем з мовою. Люди спілкуються так, як їм зручно.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта