Олександр Фельдман презентував соціальну доктрину

23.10.2015 07:00 Влада
Народний депутат України, співголова політичної партії «Наш край» презентував принципи нової доктрини соціальної політики.

«Ми стали найбіднішою країною в Європі, і боюся прогнозувати, але без зміни доктрини соціальної політики, громадський колапс - справа часу», - зазначив Олександр Фельдман.

На думку народного депутата, держава економічно вже не витягує солідарну пенсійну систему, а збройний конфлікт на Сході країни забезпечує Україну все новими громадянами, які потребують соціального захисту і компенсації.

«Це нові цільові групи осіб: тимчасові переселенці, військові, які потребують реабілітації, інваліди, до яких не застосовні старі бюрократичні підходи пострадянської України», - зазначає народний депутат.

Врятувати ситуацію, за словами Олександра Фельдмана, може нова доктрина соціальних відносин держави з громадянами.

 «Одним з її нових принципів повинна стати адресність, реальна адресність, а не формальний поділ за категоріями виплат, - розповідає політик. - Соціальні служби повинні бути орієнтовані на вирішення реальних проблем людей, а не перерозподіл бюджетних коштів у відповідності зі своїми уявленнями про потреби цих людей. Повинен бути застосований новий принцип пошуку рішень проблем за допомогою гнучкого соціального бюджету, а не жорстке попереднє планування рядків бюджету на міфічні потреби, що існують тільки в голові у чиновників виконавчої влади».

Микола Мірошник

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта