Шустера звинувачують у розповсюджені фашизму та вимагають заборонити його шоу (ТЕКСТ ЗАЯВИ)

07.05.2013 10:10 Влада
У Харкові зібрали підписи під вимогою заборонити розповсюдження націоналістичної пропаганди на телебаченні та зняти депутатську недоторканість.

З такою заявою виступив Харківський обласний комітет Міжнародної української спілки учасників війни. Зокрема у заяві йдеться, що націоналізм,сьогодні набув в Україні такого розмаху, що потрапив до органів місцевої влади, і вперше у вищий законодавчий орган влади - Верховну Раду.

«Націоналізм, ядром якого є партія «Свобода», об'єднав навколо себе партії Яценюка «Батьківщина» і Кличка «Удар» потрапив до органів місцевої влади і вперше – у вищий законодавчий орган влади Верховну Раду. Отримавши депутатський мандат недоторканності, депутати від націоналістичних партій ведуть напористу, цілеспрямовану діяльність з дестабілізації діяльності державних органів влади, сіють у суспільстві паніку і недовіру до діючих структур влади, проводять неприкриту активну діяльність по захопленню влади в Україні. Виступаючи на численних мітингах у містах України, в тому числі і залучаючи насильницьким шляхом студентів ВНЗ, вони відкрито закликають до усунення діючих органів влади і йти походом на Київ. (Особливо масово це відбувалося в містах Західної України: Вінниці, Ужгороді, Львові, Івано-Франківську, Житомирі та ін.) Робота вищого законодавчого органу України - Верховної Ради, заблоковано націоналістами (так званою опозицією)», – йдеться у заяві.

Ветерани звернулись до Прем’єр-міністра України Миколи Азарова з проханням поставити питання про зняття депутатської недоторканності з депутатів Верховної Ради і депутатів Рад усіх рівнів. Також у зверненны йдеться про необхідність заборони трансляції шоу Шустер LIVE.
«Ми наполягаємо також про заборону діяльності С. Шустера на екранах телеканалів та інших засобах масової інформації, спрямованої на підтримку та поширення націонал-фашистської ідеології націоналістичних партій «Свобода», «Батьківщина» та інших.Хто такий С. Шустер? І на кого він працює? У країнах Європи, що випробували на собі фашизм, прийняті закони, що забороняють діяльність націонал-фашистських організацій, що забороняють пропаганду і поширення націонал-фашистських ідеологій, аж до звільнення з роботи і порушення кримінальної справи. Ми наполягаємо про прийняття подібного закону і Парламентом України» – зазначено у заяві ветеранів.

До речі, у минулому році Президент Віктор Янукович підписав указ про надання звання заслужений журналіст ведучому "ШустерLIVE" Савіку Шустеру.

У зверненні порівнюються події, які відбуваються в Україні останнім часом з подіями, які відбувалися у Німеччині у 1939 році
«Ми звертаємося до парламенту України, органам державної влади (Президента та Прем'єр-міністру України), правоохоронним органам, до всіх патріотичних сил України і громадянам, громадським організаціям: «Не дайте повторитися тому, що відбулося 1 вересня 1939 і 22 червня 1941 року. Саме сьогодні, саме зараз ми твердо повинні сказати: «Ні фашизму!» І Зупинити націонал-фашизм в його зародку», – наголошують автори звернення, одним з яких є Петро Конюшенко, голова Харківського обласного комітету МУСУВ.

До речі,  як повідомляв СК у минулому році Петро Конюшенко отримав лист з особистою подякою від Президента Російської Федерації Володимира Путіна.

З повним текстом заяви харківських ветеранів можете ознайомитися тут.

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта