Жидів, хохлів та москалів в Україні не стане - законопроект ВР

24.12.2012 07:21 Влада
http://dom9.kiev.ua http://dom9.kiev.ua

Народний депутат України Вадим Колесніченко вніс у Верховну Раду законопроект, який забороняє вживання висловів "жид", "хохол", "москаль", йдеться в документі законопроекту № 1152.

Зокрема, законопроект "Про заборону мови ворожнечі і виразів, що принижують людську гідність" забороняє будь-які висловлювання, які "принижують честь і людську гідність в українському суспільстві".

У документі вказується, що слід заборонити висловлювання, які є образливими для групи етнічних меншин, де як приклади вказуються слова "жид", "хохол", "москаль".

"При цьому іноді робляться псевдонаукові антидемократичні політично обумовлені спроби виправдання вживання таких слів в політичному і суспільному дискурсі на тій підставі, що вони широко використовувалися декілька століть назад, зустрічаються в літературних творах минулого і словниках", - йдеться в пояснювальній записці.

Законопроект пропонує заборонити використання подібного лексикону в органах державної влади, установах і організаціях, на підприємствах, в установах освіти, науки, культури, в сферах зв'язку та інформатики, оскільки вживання таких виразів призводить до наростання напруги за етнічною, мовною та іншими ознаками в українському суспільстві , що є вкрай небезпечним для його існування.

Крім того, пропонується підготовка методичних рекомендацій та ознайомлення осіб держвлади, місцевої влади та судової влади з контролем за ці механізмом.

Джерело: сайт ВРУ
Автор: Администратор сайта