В Україні з'явиться новий онлайн-сервіс для продажу облігацій

Promo
11.09.2018 16:40 Корисно
Фото: fromua.news Фото: fromua.news
До кінця року ПриватБанк планує запустити новий онлайн-сервіс продажу приватним особам облігацій внутрішньої держпозики (ОВДП).

Наразі ПриватБанк активно співпрацює з Міністерством фінансів України, Національною комісією з цінних паперів та фондового ринку та Національним банком України щодо запуску онлайн-сервісу з продажу ОВДП фізичним особам у Приват24.

Для запуску нового сервісу ПриватБанк спільно з Державною комісією з цінних паперів та фондового ринку (ДКЦПФР) розробляє низку змін до нормативних актів, що спростять купівлю ОВДП для фізичних осіб, зокрема зміни до Положення № 735 в частині спрощення процедури відкриття рахунку в цінних паперах та Положення № 1708 в частині розподілу обов’язків між підрозділами банку під час проведення операцій з цінними паперами. Крім того, спільно з НБУ ПриватБанк розробляє онлайн-інтеграцію з депозитарієм цінних паперів для простоти та зручності оформлення угод у дистанційних каналах.

З початку року в рамках експерименту з продажу облігацій держпозики через віп-відділення ПриватБанк продав своїм клієнтам – приватним особам – ОВДП на суму близько півмільярда гривень, забезпечивши понад 15 % загального приросту портфеля. Згідно з даними НБУ з початку 2018 року портфель ОВДП фізичних осіб зріс на 3,1 мільярда гривень.

Також найближчим часом ПриватБанк запустить нову послугу для фізичних та юридичних осіб, що дозволить отримувати в банку кредити під заставу портфеля держпаперів.