Бадмінтоністи Харківщини зібрали нагороди на двох змаганнях

27.08.2012 15:02 Спорт
З 17 по 24 серпня в харківській школі вищої спортивної майстерності відбулися два рейтингових турніру з бадмінтону «Кубок Визволення» та «Кубок Незалежності», які зібрали кращих майстрів ракетки і волана з усієї України.

Приурочений до Дня Незалежності, однойменний відкритий Кубок з бадмінтону, вже протягом 16 років проводиться в Харкові, та збирає найкращих спортсменів країни, а також представників близького та далекого зарубіжжя. За ці роки в турнірі взяло участь більше 10 країн, а частими гостями є спортсмени з Росії, Азербайджану, Ізраїлю та Молдови. У цьому році конкуренцію українцям спробували створити 10 бадмінтоністів з Азербайджану.

Турнір зібрав майже усіх найсильніших спортсменів України, близько 30 з яких представляли харківську школу бадмінтону. Відсутність одного з лідерів команди – Дмитра Завадського, який відновлює сили після Олімпійських ігор, практично ніяк не вплинуло на результат. Спортсмени Харківщини були кращими та завоювали велику кількість медалей.

Так в чоловічій парній категорії рівних не було Валерію Атращенкову, Віталію Конову та Артему Почтарьову, які зайняли перше, друге і третє місце відповідно. Усі сходинки п’єдесталу пошани харківські бадмінтоністи завоювали і в чоловічій парній категорії: Віталій Конов і Євген Почтарьов - перше місце, пара Геннадій Натаров та Артем Почтарьов – друге, а пари Дмитро Карпенко – Георгій Натаров та Микола Дмитришин – Кирило Нестеренко – третє.

Успішно в парній категорії виступили і харків’янки. Ганна Кобцева в парі з дніпропетровською спортсменкою стала переможницею турніру, а Єлизавета Жарка, крім бронзи в одиночному розряді, в парі з представницею Миколаєва стала срібною призеркою «Кубка Незалежності». У свою чергу харківський тандем Наталя Головкіна – Вікторія Погребняк стали бронзовими призерками.

У змішаній категорії, так званому «міксті», медалі усіх проб також дісталися харків’янам. Валерій Атращенков і Ганна Кобцева завоювали золото, Віталій Конов і Єлизавета Жарка - срібло, а Геннадій Натаров та Микола Дмитришин в парі зі спортсменками з Миколаєва та Одеси взяли бронзу.

Варто зазначити, що для лідерів харківської команди дані змагання стали також своєрідною бойовою підготовкою перед майбутніми міжнародними турнірами, які у вересні цього року пройдуть в Польщі, Бельгії та Словаччини.

Між тим, за день до турніру «Кубок Незалежності» з 17 по 20 серпня Харків приймав дитячо-юнацький турнір, присвячений Дню міста - «Кубок Визволення», в якому взяло участь близько 150 юних спортсменів з усієї України. Представники трьох вікових груп 1994, 1997 і 2000 років народження боролися за медалі у всіх п’яти розрядах олімпійської програми.

Також як і старші товариші, перевагу над суперниками мали юні спортсмени збірної Харківської області, які в черговий раз підтвердили першість харківської школи бадмінтону в цьому виді спорту. Настрій на перемогу допоміг Валерію Журавльову, Івану Мединському, Ганні Міхальковій, Владиславе Лісовій підніматися на п’єдестал пошани за золотими та бронзовими медалями. Анастасія Дмитришин принесла Харкову золото та срібло, а Дарина Самарчанц і Андрій Лачков порадували двома золотими медалями.

Всього ж юні харківські бадмінтоністи змогли завоювати 11 золотих, 5 срібних та 20 бронзових медалей.

Відзначимо, що з 20 по 23 вересня Харків прийме, що традиційний турнір світового класу «Харків Інтернейшнл», за медалями якого в місто приїдуть провідні бадмінтоністи світу.

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта