Частина ДЮСШ зникне до кінця року на Харківщині

15.06.2015 14:57 Спорт
Фото: fc-ural.ru Фото: fc-ural.ru
До кінця 2015 року будуть висунуті пропозиції по оптимізації частині ДЮСШ.

Про це розповів директор Департаменту у справах молоді та спорту Харківської облдержадміністрації Віталій Кириленко. За його словами, більшість ДЮСШ області не мають належної матеріально-технічної бази.

- Фактично це просто тренери і групи, які займаються де прийдеться і як прийдеться. Приміщення або орендують, або домовляються з загальноосвітніми школами, щоб ті виділили час у спортзалі, - сказав Віталій Кириленко. - Матеріально-технічні бази ДЮСШ зараз опинилися у приватних руках. Як таке могло статися, це вже питання до правоохоронних органів.

Щоб знайти додаткові ресурси для ДЮСШ, зокрема для створення власної матеріально-технічної бази, наразі розглядається питання їх оптимізації. Остаточне рішення ще не прийнято, і навіть приблизна кількість шкіл, які будуть ліквідовані, не відома. Попри це чиновники обіцяють - оптимізація ніяк не позначиться на дітях і тренерському складі. Тренування триватимуть, а інструкторів ніхто не звільнятиме.

- Є такі випадки, коли в одному приміщенні одночасно працюють дві-три ДЮСШ. Кожна з них має свого директора, бухгалтера, навчально-спортивний відділ. Який сенс тримати такий штат? - сказав директор профільного Департаменту. - Буде проведений аналіз, і до кінця року будуть висунуті пропозиції по оптимізації.

За задумом, після завершення оптимізації діти все одно будуть ходити у свої спортивні школи. Це є головною вимогою до реформи. Зміниться лише адміністративний момент.

Віталій Кириленко додав, що цього року з обласного бюджету на утримання ДЮСШ було виділено 11 млн 933 тис. грн. Також на ці потреби область отримала субвенцію у розмірі 5 млн 984 тис. грн. Що стосується місцевих бюджетів, то чотири райони вже підтвердили фінансування. Обласна влада у свою чергу обіцяє: якщо на місцях знайдуть гроші на зарплати, з облбюджету будуть виділені кошти на навчально-спортивну роботу.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта