Депутати проголосували за продаж Металіста. Курченко готовий купити стадіон

27.06.2013 07:40 Спорт
http://metalist.ua/ http://metalist.ua/

Щойно депутати Харківської обласної ради ухвалили зміни до рішення обласної ради від 05 березня 2013 року № 665-VІ «Про відчуження об’єктів спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст області» (із змінами)". 

Таким чином, до переліку об’єктів було включене комунальне підприємство "ОСК "Металіст".

- Відчудження об’єкту проводитиметься шляхом проведення конкурсу... Вартість об’єкту після аудиту буде складати не менш ніж 70 млн доларів, - зазначив Анатолій Поливаний, начальник управління з питань комунальної власності виконавчого апарату обласної ради.

Голова ХОДА Михайло Добкін наголосив, що кошти будуть направлені на добудову станції метро “Перемога”, завершення реконструкції Харківської обласної філармонії та Історичного музею.

Як зазначив голова Харківської обласної ради Сергій Чернов, це рішення було прийнято після тривалого обговорення. Приватний власник дасть змогу розвиватися стадіону, а з облсного бюджету буде знятий зайвий тягар фінансування "ОСК "Металіст".

- Зараз по всій країні постає питання щодо утримання великих спортивних об’єктів, на що витрачаються значні кошти з бюджетів усіх рівнів... Жодного року стадіон не був прибутковим, - зазначив Сергій Чернов.

Під час брифінгу за результатами сесії голова облради повідомив, що процедура проведення конкурсу триватиме близько двох місяців.

- Після завершення конкурсу ми укладемо угоду з новим власником. Вже 1 вересня ми очікуємо, що почнуть надходити кошти до обласного бюджету, - повідомив Сергій Чернов.

Як раніше повідомив губернатор Харківщини Михайло Добкін, головним претендентом на купівлю стадіону є бізнесмен Сергій Курченко. 

Юрій Борщ

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта