Харківські синхроністки виграли чемпіонат України

10.02.2017 11:00 Спорт
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
З 7 по 9 лютого в Харкові відбувся чемпіонат України з синхронного плавання, майже усі золоті медалі на якому вибороли господарки змагань.

В змаганнях взяли участь команди з Харківської, Одеської, Миколаївської областей та Києва. За підсумками змагань не було рівних команді «Харківська область-1», яка посіла перше загальнокомандне місце. До складу команди увійшли Анна Волошина, Ксенія Сидоренко, Катерина Садурська, Анастасія Савчук, Олександра Кашуба, Єлизавета Яхно, Яна Нарежна, Аліна Шинкаренко, Катерина Гончарова, а також Марина і Владислава Алексєєви.

"Дана команда фактично є Національною збірною України. Вона зазнала великих змін після Олімпіади. Її покинула практично половина досвідчених спортсменок, але на їх місце прийшли молоді перспективні дівчата, деякі з яких вже заявили про себе на міжнародній арені", зазначають в Управлінні зі справ молоді та спорту ХОДА.

На цьому чемпіонаті харків’янки здобули «золото» в усіх видах програми, де виступали. Лише у мікст-дуетах, в яких Харківська область не була представлена, медалі завоювали гості з Одеси та Києва.

Всього на рахунку харківських майстринь синхронного плавання було 7 золотих та 3 срібні нагороди.

Команда «Харківська область-1» завоювала «золото» в технічній та довільній програмах груп, а також здобула перемогу в «комбі».

Крім того, Анна Волошина впевнено перемогла в «соло» як в технічній, так і в довільній програмі, а також здобула перемогу в змаганнях дуетів. В парі зі своєю новою партнеркою - Єлизаветою Яхно, вони отримали від суддів 91.9182 бала за технічну та 93.1333 бала - за довільну програму.

Три срібні медалі чемпіонату були на рахунку команди «Харківська область-2», до складу якої увійшли Бережна Валерія, Бурдова Олександра, Гришко Вероніка, Дерев'янченко Олеся, Коваленко Олександра, Корнєєва Дарина, Кулик Анастасія, Носова Анна, Сєрікова Мар'яна та Фєдіна Марта. Вони з результатом 88.4000 бала посіли друге місце в змаганнях «комбі» та, отримавши від суддів 88.0000 бала, стали другими в довільній програмі груп.

Крім того, Марта Фєдіна завоювала срібну медаль в довільній програмі «соло». Її результат був 87.6333 бала.

У загальному підсумку команда «Харківська область-1» набрала 650.3804 бала та посіла перше місце. Другою стала команда «Київ-1» – 640.2518 бала, на третій сходинці опинилася команда «Одеська область-1» (612.4751 бала). Команда «Харківська область-2» з результатом 264.0333 бала посіла шосте місце.

Попереду у збірної України з синхронного плавання - відповідальні міжнародні старти. У середині березня харків’янки виступатимуть на відкритому чемпіонаті Франції, а головним стартом сезону стане чемпіонат світу, який в липні цього року прийматиме столиця Угорщини.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта