Харківський «Локомотив» вдало стартував у Європі

25.10.2013 07:50 Спорт
ВК "Локомотив" ВК "Локомотив"
На цьому тижні розпочався новий євросезон серед клубних команд з волейболу.

Головна увага українських вболівальників, звичайно, прикута до Кубка ЄКВ, в якому виступають одразу дві команди нашої країни. Свої перші матчі 1/16 фіналу цього турніру вони провели на виїзді.

Харківський «Локомотив» свій нинішній похід за континентальним трофеєм розпочав у столиці Туреччини, де зустрічався з місцевим клубом «Міллі Пьянго». Саме це протистояння вважалося центральним серед усіх поєдинків 1/16 фіналу Кубка ЄКВ, адже в Анкарі між собою зійшлися два півфіналісти минулорічного розіграшу цього турніру.

І, дійсно, матч за змістом та напруженості гри цілком виправдав свій високий статус. Дебютний сет краще розіграли харків'яни. Підопічні Юрія Філіппова швидко заволоділи ініціативою і, якщо в середині партії вони деякий час вели з різницею у п'ять м'ячів - 16:11, 18:13, то в кінці сету гості лише збільшили перевагу - 25:16.

Втім, другий ігровий відрізок наочно показав, що розслаблятися «Локомотиву» не варто. Турецька команда змогла знайти контраргументи грі харків'ян і розгорнути ситуацію на 180 градусів. Тепер вже волейболісти «Міллі Пьянго» в середині другого сету створили собі комфортний відрив у шість м'ячів - 16:10 і надалі зберегли цей запас - 25:19.

Під диктовку господарів майданчика пройшла і наступна партія, яка завершилася з аналогічним рахунком 25:19 на їх користь.

До честі харків'ян вони змогли зібратися на четверту партію та провести її також впевнено, як і стартовий сет. «Локомотив» надійно зіграв, як на блоці, так і на прийомі м'яча, що дозволило гостям відсвяткувати успіх з рахунком 25:20.

Таким чином, переможець матчу в Анкарі визначався на тай-брейку. На початку укороченої п'ятої партії «Локомотив» приголомшив місцевих вболівальників, сходу набравши три очки. Наставник турецької команди після цього взяв тайм-аут, спробувавши тим самим збити атакуючий запал харків'ян. Однак емоційна бесіда тренерського штабу з волейболістами «Міллі Пьянго» загальний малюнок заключній партії не змінила. «Залізничники» продовжували тримати гру під своїм контролем і, здобувши перемогу в п'ятому сеті з відчутною перевагою в сім м’ячів, виграли виїзний поєдинок з підсумковим рахунком 3:2.

А ось красноперекопська «Кримсода» підтримати переможний почин харків'ян не зуміла. На виїзді кримчани програли свій стартовий поєдинок 1/16 фіналу іспанській команді «КАІ» з «сухим» результатом – 0:3.

Повторні матчі першого раунду плей-оф Кубка ЄКВ відбудуться у найближчу середу 30-го жовтня. Гра у Харкові між «Локомотивом» і турецьким «Міллі Пьянго» розпочнеться о 18-00.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта