Харківський "Металіст" повернувся на рідний стадіон з перемогою

06.04.2015 07:07 Спорт
фото прес-служби ФК "Металіст" фото прес-служби ФК "Металіст"
Підопічні Ігоря Рахаєва змогли порадувати харківських шанувальників футболу не тільки позитивним результатом, але й хорошою грою.

З початку весняної частини нинішнього чемпіонату країни з футболу «Металіст» був позбавлений можливості проводити свої домашні матчі на рідному стадіоні. Втім, у Харкові продовжували вірити в краще і сподівалися, що блукання команди по чужих аренах обов'язково закінчаться. Сталася ця радісна та довгоочікувана подія у 18-му турі Прем'єр-ліги, який відбувся в минулі вихідні. «Закривши» всі питання щодо заходів безпеки та оренди головного спорткомплексу Першої столиці, поєдинок з донецьким «Металургом» підопічні Ігоря Рахаєва проводили вже по-справжньому в домашніх умовах.

Безпосередньо сам матч виправдав очікування й вийшов доволі цікавим, навіть незважаючи на те, що перший тайм суперники відіграли «вхолосту». Обидві команди створили в перші 45 хвилин зустрічі чимало небезпечних моментів, але їх підвела реалізація в завершальній стадії атак.

Після перерви ініціативою на полі вже більше володіли господарі, у яких вже на самому початку другого тайму гол забив Давид Каядо. Однак за секунду до того, як м'яч побував у воротах «Металурга», арбітр зафіксував порушення з боку португальського легіонера «Металіста» проти захисника гостей і взяття воріт відмінив. А потім був супермомент молодого форварда харків'ян Артема Бесєдіна, який практично в упор замикав головою навіс від Сергія Болбота. Проте воротар донецького клубу Юрій Паньків правильно обрав позицію і на останньому рубежі зіграв надійно. На щастя, цей епізод не збентежив харківських футболістів. Вони навіть не думали збавляти обертів, і в кінці матчу були винагороджені за свою настирливість. «Дожати» опонента «Металісту» вдалося на 86-й хвилині. Бесєдін після розіграшу кутового «зарядив» у штангу, від якої м'яч відскочив до Сергія Назаренка. З його першим ударом Паньків впорався, але ветеран харківської команди з боротьби не виключився і повторним «пострілом» відправив «смугастого» у ціль. При цьому дебютний гол за «Металіст» виявився для Назаренка 100-м забитим м'ячем у кар'єрі!

Шанси гостей на порятунок практично до нуля звів Артем Путівцев, який на 88-й хвилині отримав від арбітра дві жовті картки поспіль і достроково залишив поле. У більшості у «Металіста» були можливості збільшити рахунок, але «Металурга» підстрахував Паньків і чергова стійка власних воріт, в яку перед самим фінальним свистком влучив Олексій Довгий. У підсумку 1:0 - мінімальна, але така важлива для «Металіста» перемога.

- Приємно було повернутися на рідний стадіон і зіграти за підтримки наших уболівальників, які, незважаючи на погану погоду, прийшли сьогодні на матч. Гадаю, що в цій перемозі є й їх чимала заслуга. Що ж стосується гри, то ми провели два різні тайми. У першому таймі кращим бувв «Металург», який багато атакував, але, на щастя для нас, не реалізував свої моменти. Після перерви вже «Металіст» був більше заряджений на перемогу, і нам таки вдалося «вижати» результат, - зазначив після матчу Ігор Рахаєв.

В інших матчах 18-го туру були зафіксовані такі результати: «Олімпік» - «Говерла» 1:2, «Ворскла» - «Дніпро» 1:3, «Чорноморець» - «Динамо» 0:2, «Волинь» - «Зоря» 1:2, «Іллічівець» - «Шахтар» 2:6, «Металург» З - «Карпати» 2:1.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта