Харків'янин Дмитро Завадський переміг у міжнародному турнірі з бадмінтону

13.07.2012 10:16 Спорт
Володар олімпійської ліцензії, харків'янин Дмитро Завадський став переможцем традиційного міжнародного турніру європейської серії з бадмінтону «Білі ночі», який завершився в російському місті Гатчина Ленінградської області.

Турнірну дистанцію Завадський розпочав з перемоги над росіянином Василем Кузнєцовим, якого харків'янин обіграв у двох партіях з рахунком 21:17 та 22:20. У другому колі змагань Дмитро завдав поразки ще одну господарю кортів, росіянину Микиті Хакимову, завершивши дві партії з однаковим рахунком 21:12 на свою користь. За вихід у півфінал харківський бадмінтоніст переконав здатися Вілі Ланга з Фінляндії.

Поєдинок розтягнувся на максимальні три партії. Першу з них виграв Завадський - 21:18. У другому сеті локальний успіх відсвяткував вже один з кращих гравців Фінляндії - 16:21. Однак наприкінці третій, вирішальній партії міцніше нерви виявилися все ж таки у нашого спортсмена - 21:19. У півфінальному поєдинку боротьба на майданчику була лише в стартовій партії, яку українець виграв у Метью Пінга з Франції на «більше-менше» - 22:20. А от у другому сеті, засмучений попередньої невдачею француз здався майже без «бою»  - 21:10. Нарешті в головному поєдинку одиночного розряду учень заслуженого тренера України Геннадія Махновського в трьох партіях зломив опір першої ракетки збірної Польщі Пшемислава Вахи - 16:21, 21:15, 21:18. Перемога на представницьких змаганнях, безумовно, додасть харківському бадмінтоністу позитивних емоцій та належного настрою напередодні літніх Олімпійських ігор, в яких вперше візьме участь Дмитро Завадський.

 Двома бронзовими медалями відзначився на турнірі «Білі ночі» вісімнадцятирічний харків'янин Артем Почтарьов. Він був третім в особистих змаганнях та в чоловічій парній категорії в дуеті з Геннадієм Натаровим. Ще одну нагороду бронзової проби здобув харківський тандем Валерій Атращенков - Ганна Кобцева в міксті.
    
Заключний етап підготовки до тридцятих літніх Олімпійських ігор новоспечений переможець міжнародного турніру «Білі ночі-2012» Дмитро Завадський проведе в Харкові, а двадцять третього липня разом з дніпропетровською бадмінтоністкою Ларисою Григою, яка братиме участь у жіночому одиночному олімпійському турнірі, вилетить до Лондона.

 Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта