Харків'янин приніс збірній Україні важливу перемогу (Відео)

12.06.2017 08:09 Спорт
Фото: shahta.org Фото: shahta.org
Завдяки голу Артема Бєсєдіна підопічні Андрія Шевченка здолали фінів 2:1.

Матч у Тампере для збірної України був вкрай важливий, адже осічка в зустрічі з фінами значно зменшувала шанси команди Шевченка на вихід з групи.

Перший тайм українці відверто провалили, про що самі ж гравці після матчу і говорили. Зокрема Андрій Ярмоленко, який сказав, що в першому таймі команда грала в незрозуміло що.

– Перший тайм? Жахливий. Грали незрозуміло в що. Другий був трохи кращим, ми розуміли, що якщо не зможемо перемогти в цьому матчі, то боротися за вихід на ЧС-2018 буде вже безглуздо, – поділився Ярмоленко.

У другій половині матчу наші співвітчизники пожвавилися і через шість хвилин після відновлення гри відкрили рахунок. Ярмоленко дивовижною передачею вивів Руслана Малиновського сам на сам з воротарем суперників Градецькі. Півзахисник переграти ворожого кіпера не зумів, зате це зробив Євген Коноплянка, котрий добив м'яч у порожні ворота після сейва стража воріт господарів.

Після успіху українці розслабилися, і на 62-й хвилині фіни могли відновлювати паритет у матчі. Пуккі, скориставшись помилкою Коноплянки, пробив з близької відстані вище воріт. А ось через десять хвилин рахунок в матчі все-таки став рівним. Йоел Пох'янпало зрівняв рахунок  ударом головою з близької відстані після того, як по воротам фінів пробив Ракицький.

Але статус антигероя Ярослава явно не влаштовував, і через кілька хвилин захисник “Шахтаря” організував гол вже у ворожі ворота. Ракицький навісив з лівого флангу, а цю передачу замкнув головою Артем Бєсєдін, який з'явився на полі на заміну. До речі, для уродженця Харкова цей гол став дебютним у футболці головної команди країни. І, як виявилося, цей гол і став переможним.

Троє харків'ян на велосипедах їдуть вболівати за українську збірну до Фінляндії (фото)

Після фінального свистка футболісти разом з головним тренером підійшли до сектора з фанатами збірної і подякували їм. Коли футболісти вже хотіли йти в роздягальню, між уболівальниками і стюардами почалася сутичка, побачивши яку, Андрій Шевченко швидко підбіг до місця подій і почав заспокоювати фанатів. А потім за тренером пішли деякі футболісти: Андрій Ярмоленко, Тарас Степаненко та ін.

В інших матчах нашої групи Туреччина розгромила на виїзді Косово 4:1, а ісландці в рідних стінах на 90-й хвилині вирвали перемогу у хорватів. Таким чином, після шостого туру Ісландія і Хорватія з 13-ма очками ділять перше місце. На два менше у Туреччини і України. Наступний матч наша збірна проведе в Харкові. 2 вересня вона прийме турків.

Савелій Мякушко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта