Харків’янки здобули ватерпольний Кубок України (ФОТО)

14.10.2013 07:00 Спорт
Фото Олексія Білобровко Фото Олексія Білобровко
У басейні спорткомплексу «НТУ ХПІ» протягом трьох днів проходили матчі фінального етапу Кубка України з водного поло серед жіночих команд.

Почесний трофей між собою розіграли чотири команди - харківська «ШВСМ - Політехнік», збірна Донецької області, а також команди столичної СДЮШОР № 9 та Дніпропетровського національного університету. Переможець та призери цьогорічних кубкових баталій визначалися за коловою системою.

У стартовому турі господарки акваторії розгромили дніпропетровських ватерполісток з рахунком 23:0. Найрезультативнішою у складі харків’янок стала Карина Шевченко, яка забила п'ять м'ячів. Ще чотири голи у ворота «ДНУ» провела Жаклін Колочкіна. В іншому матчі першого ігрового дня киянки, поступаючись по ходу гри збірній Донецької області чотири м'ячі, зуміли вирвати перемогу з рахунком 6:4.

У другому турі «ШВСМ - Політехнік» зустрічався з донецькими ватерполістками. Саме цій команді харків'янки програли вирішальний матч минулого розіграшу Кубка України.

Безумовно, тепер, граючи у рідних стінах, підопічні Миколи Слюсаренка жадали реваншу. Втім, гру краще розпочали гості, які на гол Карини Шевченко відповіли двома точними кидками Ольги Шведової. Надалі гравці приїжджої команди спробували розвинути перевагу. Однак у ці хвилини відмінно проявила себе воротар харків'янок Анна Гончаренко, якій, враховуючи її бомбардирські якості, нечасто доводиться діяти на останньому рубежі. Надійна гра Гончаренко надихнула її подруг по команді. Розгорнувши гру на сто вісімдесят градусів, перед великою перервою вони відірвалися від суперниць на два м'ячі - 7:5. В подальшому харків’янки продовжували грати першим номером і здобули заслужену перемогу - 13:8. По три м'ячі у переможців забили Ірина Абоїмова і Любов Нетікова. В ще одному матчі другого ігрового дня киянки «потопили» команду «ДНУ» з рахунком 14:0.

Таким чином, перед завершальним туром по шість очок у своєму активі мали «ШВСМ - Політехнік» і київська СДЮШОР, які й розіграли трофей в очній дуелі. Поєдинок вийшов дуже напруженим і зберігав інтригу до самого кінця гри. Так, на останній хвилині матчу, за рахунку 5:4 на користь харківської команди, столичні ватерполістки мали дві прекрасні можливості відігратися. Але спочатку господарок виручила Гончаренко, а потім харківську команду підстрахувала штанга власних воріт. У підсумку, здобувши важку перемогу з мінімальною перевагою, «ШВСМ - Політехнік» після річної перерви повернув собі ватерпольний Кубок України! Кращою у складі нашої команди в цій грі стала Катерина Федутенко, яка оформила дубль.



Бронзові нагороди дісталися команді Донецької області, яка в заключному турі розгромила ватерполісток Дніпропетровського університету з рахунком 16:3.

Олексій Білобровко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта