Надбавку до зарплати отримають тренери за успіхи спортсменів

04.12.2012 11:03 Спорт
http://vadim-galkin.ru http://vadim-galkin.ru
Українські тренери незабаром отримуватимуть за успіхи своїх підопічних надбавку до зарплати.

Для цього навіть планується створити спеціальну систему електронних паспортів спортсменів, до яких буде внесено відомості про весь їхній шлях: від навчання у ДЮСШ і до завершення кар’єри. Про те, які ще зміни чекають на фізкультурну галузь на Харківщині, йшлося на обласній нараді в Балаклійському районі.

Про успіхи Харківської області в спорті якнайкраще свідчать численні медалі, які мешканці області виборюють на різноманітних змаганнях. Але, як зауважив під час наради в селищі Червоний Донець заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Савін, це не наслідок системної роботи, яка ведеться постійно і приносить результат, а заслуга самих спортсменів.

– Нам з вами ще доведеться виконати колосальну роботу, щоб хоча б повернути розвиток фізичної культури і спорту на той рівень, на якому він був у 1990 році, – сказав Євген Савін. – Сьогодні не тільки спортивні споруди, а й ідеологія спорту як способу життя – це наше з вами основне клопотання.

Як розповів директор обласного Департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту Дмитро Перепелиця, серед позитивних зрушень у розвитку спорту Харківщини – успішне проведення Євро–2012 і успішний виступ наших спортсменів на лондонській Олімпіаді та Параолімпіаді, проведення в регіоні ряду турнірів обласного та всеукраїнського значення, спорудження нових і реконструкція старих спортивних об’єктів. Окрім того, за останні два роки харківські спортсмени на міжнародних чемпіонатах, кубках світу та Європи здобули 626 медалей.

Та окрім позитивних факторів є й недоліки. Найбільш гострим питанням залишається обмежене фінансування сфери фізичної культури і спорту в районах. Є труднощі і з фізкультурними кадрами.

Розв’язати кадрову проблему покликані зміни в умовах оплати праці тренерів, згідно з якими передбачено надбавки за підготовку спортсменів до чемпіонатів України серед дорослих, молоді та юнаків. Про це повідомила директор Департаменту фізичного виховання та масового спорту Державної служби молоді та спорту України Ніна Уманець. Також, за її словами, буде переведено на фінансування з державного бюджету спортивні школи вищої та першої категорії. А починаючи з 2014 року планується введення інформаційної системи й електронних паспортів спортсменів. Ця система фіксуватиме весь шлях спортсмена, починаючи від навчання в ДЮСШ і закінчуючи завершенням кар’єри, що дозволить школі, яка виховала спортсмена, отримувати винагороду за його успіхи.

Борис БРЕСЛАВЕЦЬ, матеріал з газети "Слобідський край" №145 від 04.12.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта