Найкращого юніора-тхеквондіста визначили на Харківщині

26.11.2012 12:03 Спорт
Фото Бориса Бреславця Фото Бориса Бреславця
16 листопада у школі вищої спортивної майстерності відбувся чемпіонат Харківської області з тхеквондо ВТФ серед юнаків, кадетів і юніорів.

Змагання зібрали близько 300 юних спортсменів з Харкова та області. Конкуренцію харків’янам склали тхевондисти Мерефи, Ізюма та Балаклії.

Для багатьох юнаків і дівчат ці змагання стали першим спортивним випробуванням. А їх старшим товаришам, серед яких і учасник лондонської Олімпіади Григорій Гусаров, чемпонат дав можливість відчути, як це – бути суддями. Як відзначив олімпієць, він доволі часто, якщо дозволяє графік змагань і тренувань, випробує себе і як суддя.

Але головними героями змагань все ж були їх учасники. Серед них вдало проявили себе тхеквондисти Ізюма, яких приїхало на чемпіонат одинадцятеро. Вони здобули шість медалей: одну золоту, дві срібні та три бронзові. Чемпіонкою у категорії юнаки стала Анна Плішань.

За словами тренера ізюмських спортсменів Володимира Бублея, його команда намагається регулярно брати участь у турнірах як в Україні, так і за її межами, бо від цього залежить рівень майстерності спортсменів. Також він дав пораду спортсменам-початківцям: навіть зазнавши поразки, ніколи не опускати руки.

– Для того, щоб добре піднятися, іноді потрібно і впасти. Тому навіть програш – це все одно досвід, який потрібно переварити і здобути цінну науку, щоб наступного разу бути підкованими, – підкреслив тренер.

Спортсмени Мерефи виступили на турнірі не менш вдало. Десять тхеквондистів змогли увезти з Харкова чотири медалі, одна з яких була найвищого ґатунку. Чемпіоном області став Данило Манюхiн. Юні спортсмени мереф’янської ДЮСШ, які тренуються під керівництвом Дмитра Манюхіна, уже не вперше беруть участь у змаганнях різного рівня і здобувають досить високі результати. Так, з міжнародного турніру, який нещодавно відбувся в Росії, декілька хлопців повернулися призерами.

Але найбільших успіхів на чемпіонаті Харківської області добилися тхеквондисти Балаклії. Анастасія Кузьміна стала переможницею серед дівчат 2000–2002 років народження, а ще шестеро її земляків стали срібними та бронзовими призерами.  
Для юніорів Харківщини ці змагання стали також своєрідною підготовкою до міжнародного новорічного турніру «Діти України», який у грудні цього року традиційно відбуватиметься в Харкові.

Борис Бреславец, матеріал з газети "Слобідський край" №141 від 24.11.2012

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта