Рекордну кількість риби виловили в Чугуєві на вихідні (ФОТО)

10.07.2012 15:16 Спорт
День рибалки, який цього року припав на 8 липня, у Чугуєві відзначили традиційним турніром зі спортивної риболовлі.

Уже восьмий рік поспіль усі охочі, незалежно від віку й рівня підготовки, змогли перевірити свою вправність у рибальській справі та позмагатися з іншими рибалками за кількістю спійманої риби.

Понад 30 рибалок з досвідом і просто любителів зібрались у спекотний літній день на чугуївському ставку, щоб взяти участь у восьмому міському турнірі зі спортивної риболовлі.

Серед рибалок було багато представниць прекрасної статі, які своєю участю в турнірі спростували розповсюджену думку, що риболовля – не жіноча справа. Рибалки зі стажем вже давно не вірять у ці балачки. Так, Євген Філатов, який прийшов на турнір разом із дружиною, вважає, що риболовля – справа всіх віків і поколінь, якою із задоволенням займаються як чоловіки, так і жінки. Його дружина, приміром, захопилася риболовлею лише рік тому, але зараз часто вже дає йому фору.


Цього року до призерів також потрапила жінка. Третє місце дісталося Наталії Кутєповій, яка змогла «залишити з носом» кількох досвідчених рибалок і продемонструвати 48 спійманих хвостів.

Сім’я Кутєпових не обмежилася однією перемогою. Перше місце в турнірі посів син Наталії – Руслан Кутєпов. Він зміг наловити найбільшу кількість риби – 112 штук.
Для Руслана, який був одним з наймолодших учасників змагань, риболовля – це хобі, яке дозволяє відволіктися від суєти й побути наодинці з природою.


Йому вдалося набагато випередити одного з найдосвідченіших чугуївських рибалок Євгена Зіньківського, на рахунку якого виявилося 76 хвостів і який посів друге місце турніру. Євген – неодноразовий учасник обласних змагань, з яких постійно приїжджає з призами. Для нього, як і для багатьох, риболовля є своєрідним відпочинком на вихідних, але при цьому додому Євген ніколи не повертається з порожніми руками. Якщо не йде велика риба, то кілограмів п’ять карасів для нього так само улов. При цьому він любить роздавати спійману рибу родичам і знайомим.

У цьому році День рибалки збігся з Днем сім’ї, тому керівництво міста вирішило додати до програми турніру новий конкурс «Папа, мама, я – рибацька сім’я», в якому взяли участь чотири рибальські династії Чугуєва. Сім’я Кутєпових стала переможницею і в цьому конкурсі: її члени спіймали 160 рибин. На другому місці опинилася сім’я Зіньківських, на рахунку якої 93 рибини, а третє місце в сімейному заліку здобула Ірина Андрійченко разом із сином Максимом, які в парі наловили 44 хвости.
Усіх переможців і призерів турніру було нагороджено медалями й пам’ятними статуетками від керівництва міста, а також рибацьким приладдям від магазину «Дім рибака». Також спеціальною нагородою було відзначено наймолодшого рибалку – 14‑річного Олексія Гноєвого.


Цей турнір перетворився для чугуївців на своєрідну генеральну репетицію напередодні майбутньої Спартакіади Харківської області зі спортивної риболовлі, яка з 13–14 липня відбуватиметься на водоймах Дергачівського району.

Валерій Несенов

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта