Серія післяматчевих пенальті визначила найкращу футбольну команду Харківщини

18.03.2013 08:01 Спорт
фото ХОФФ фото ХОФФ
У фінальному матчі зимової першості Харківської області з футболу вакантний титул між собою розіграли харківський «ЕТМ» і куп’янський «Локомотив».

Загалом за нагороди нинішніх обласних зимових футбольних баталій протягом двох місяців боролися 16 команд, які на першому етапі було розбито на дві підгрупи.

Обидва фіналісти підійшли до вирішальної гри без жодної поразки та вийшли зі своїх підгруп зі стовідсотковим показником, забивши на двох у семи турах більше 16-ти м’ячів! 

Проте фінальний матч, який відбувся 10 березня, навпаки, видався небагатим на голи й події. У першому таймі на засніженому полі дитячої футбольної академії «Металіст» було чимало боротьби при мінімумі небезпечних моментів з боку обох команд.

Після перерви ігровою та територіальною перевагою заволоділи вже більш титуловані куп’янські «залізничники», які надійно «закрили» суперника на його половині поля. У середині другого тайму підопічні Сергія Васильця подали поспіль шість кутових, але ні після стандартів, ні з гри пробити досвідченого голкіпера харківської команди Олександра Качоренка у футболістів «Локомотива» не вийшло. Натхнені грою свого воротаря, польові гравці «ЕТМ» наприкінці матчу провели кілька небезпечних контратак, що змусило неабияк понервувати захисників куп’янчан. А за дві хвилини до фінального свистка за повторне попередження поле достроково залишив захисник «залізничників» Андрій Чепіга. Проте часу, щоб розіграти «зайвого» гравця, у підопічних Сергія Осадчого практично не залишилося – нічия, 0:0.

Таким чином, переможець зимової першості Харківської області з футболу визначився в серії післяматчевих пенальті. Головним героєм футбольної «лотереї» став Олександр Качоренко. Страж воріт «ЕТМ» відбив з «точки» три удари, чим допоміг своїй команді здобути перемогу по пенальті з рахунком 3:1.

У підсумку «ЕТМ» – чемпіон, куп’янський «Локомотив» здобуває «срібло», а в поєдинку за третє місце ФК «Зміїв», після нічийних 2:2 в основний час, також у серії пенальті здолав солоніцевський «Енергетик» – 7:6.

Олексій Заржицький, матеріал з газети "Слобідський край" №32 від 14.03.2013

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта