«Шахтар» не розгромить «Олександрію» в Харкові. Прогноз СК

17.11.2017 12:15 Спорт
Фото: znaj.ua Фото: znaj.ua
«СК» підготував прогноз на матч української Прем'єр-ліги «Шахтар» — «Олександрія», який відбудеться сьогодні, 17 листопада.

«Шахтар» — «Олександрія», початок — о 19.00.

В рамках 16-го туру української Прем'єр-ліги донецький «Шахтар» в Харкові прийме «Олександрію». «Гірники», звісно, йдуть в цьому матчі явним фаворитом, але легкої прогулянки їм очікувати не варто. І на це є кілька причин.

По-перше, у «гірників» на носі хоч і не вирішальна гра в Лізі чемпіонів, втім дуже важлива. Найближчого вівторка, 21 листопада, українців чекає непростий виїзний матч з «Наполі». Для італійців це останній шанс зачепитися за путівку в плей-оф ЛЧ — їх потрібна лише перемога. У той час команді Паулу Фонсеки для досягнення бажаного треба набрати одне очко в двох матчах, що залишилися. Плюс в останньому турі «гірники» прийматимуть в Харкові невмотивований «Манчестер Сіті», який, швидше за все, приїде резервним складом. Але Паулу Фонсека явно не хоче все відкладати на останній тур і спробує зачепитися за потрібний заліковий бал в Неаполі. Тому, швидше за все, вже зараз гравці «Шахтаря» думками в Неаполі.

Фото: sport.bigmir.net

По-друге, «Олександрія» зараз знаходиться в дуже складному становищі — 14 місце з 12 очками. Менше набрала тільки «Сталь» — 11. Зараз для підопічних Володимира Шарана кожен заліковий бал дуже важливий. Звичайно, кіровоградці навряд чи зможуть розжитися максимумом очок, але дати бій більш іменитому супернику і претендувати на нічию — їм під силу. Кіровоградці виграли в останній раз тільки в середині вересня цього року, хоча за цей час і програли всього раз. Команда Шарана, незважаючи на її позицію, колектив з характером, що довела виїзна гра із «Зорею». Команда після першого тайму програвала луганчанам, які останнім часом набрали хороший хід, але все ж зібралися і звела матч в нічию — 2:2.

Фото: prosport-ru.tsn.ua

А по-третє, статистика особистих зустрічей. У цьому столітті команди в рамках УПЛ і Кубка зустрічалися 17 разів. Тільки в двох з них «гірники» учиняли розгроми — перший в 2003 році 5:0 і в 2012-му «гірники» перемогли в Донецьку 3:0. Ще двічі «Шахтар» вигравав по 2:0. В інших поєдинках були зафіксовані нічиї (дві) і мінімальні перемоги «Шахтаря» (11).

Виходячи з усього цього, мабуть, розгрому «Олександрії» в цьому матчі чекати не варто. Тому пропонуємо любителям ставок повірити в характер кіровоградців і взяти їх з «форою +2» (коефіцієнт 1,51) або «+2,5» (1,81). Ми віддамо перевагу другому варіанту, який зіграє в разі програшу команди Володимира Шарана в два м'ячі.

Ставка «СК»:

«Олександрія» з «форою +2,5» за 1,51.

Розмір ставки — 5000 умовних фішок.
У банку «СК» залишилося 10000 фішок при стартових 20000.

Сашко Комаренко

 

 

Автор: Олександр Гаркавець