За руку з кумиром. Як футболісти здійснювали дитячі мрії

09.01.2017 17:55 Спорт
Фото: championat.com Фото: championat.com
Практично кожен маленький футбольний фанат мріє хоч раз в житті зустрітися зі своїм кумиром і отримати від нього автограф. А гравці намагаються реалізовувати їх мрії.

Гол вивів з коми

У листопаді шляхетним вчинком стосовно 12-річного полтавця Юрія Штрикуля відзначився чинний чемпіон Європи і переможець Ліги чемпіонів Кріштіану Роналду. Підліток, який бореться з важкою хворобою, гострим лейкозом, мріяв про зустріч з кумиром, 31-річним португальцем. І от наприкінці осені перед черговою складною операцією бажання хлопчика здійснилося. У рамках одного з вітчизняних проектів Юрій побував на мадридському дербі між «Атлетіко» і «Реалом». І, звісно, там, окрім видовищного футбольного матчу, хлопця чекало побачення з кумиром. Кріштіану Роналду охоче зустрівся з Юрієм, поспілкувався й залишив автограф.

Фото: lime.apostrophe.ua

Фото: lime.apostrophe.ua

І це геть не перший подібний жест Кріштіану Роналду. У тому ж листопаді, лише кількома тижнями раніше, форвард «Реала» зустрівся з ще одним шанувальником, якому свого часу врятував життя. У 2013 році поляк Давід Павлачік, фанат Кріштіану Роналду, потрапив на своєму велосипеді в аварію. Через важкі ушкодження хлопець впав у кому. Батьки юного фаната «Реала» вирішили спробувати нову терапію для сина в одній з клінік. Суть методу полягала в тому, аби давати Давіду слухати матчі «Реала» і збірної Португалії. Це мало позитивно вплинути на мозок хлопця і вивести його з коми.

На третій місяць перебування в комі хлопець нарешті прийшов до пам’яті. Сталося це в ту мить, коли Кріштіану Роналду забив гол за Португалію в матчі плей-оф ЧС-2014 проти Швеції.

Після цього, у 2014 році, Кріштіану Роналду зустрівся зі своїм фанатом і подарував йому квитки на матч «Реала» проти дортмундської «Бо- русії».

Фото: football24.ua

А під час візиту у Варшаву, де «Реал» зустрічався з місцевою «Легією», Кріштіану знов зустрівся з хлопцем. Зірковий футболіст зробив кілька фото з шанувальником і подарував футболку з автографом.

Під час одного з матчів Португалії на минулому Євро пильні репортери звернули увагу на те, що в модній зачісці Кріштіану Роналду з’явилося щось новеньке. На потилиці в нього з правого боку були дві акуратно виголені паралельні лінії, одна трохи коротша за другу.

Як з’ясувалося згодом, форвард збірної Португалії зробив це, щоб підтримати хвору дитину. Кріштіану Роналду оплатив лікування хлопчика, у якого було діагностовано рак головного мозку. Після важкої операції в малюка саме й залишилися два шрами на потилиці. Щоб морально підтримати дитину, Кріштіану виголив собі дві лінії на тому самому місці, де у хлопчика залишилися післяопераційні шрами.

Фото: agregators.in.ua

Реалізована мрія афганського хлопчика

Головний конкурент Роналду за звання кращого футболіста сучасності, Ліонель Мессі, теж час від часу здійснює мрії дітей. У січні минулого року в Інтернеті з’явилося фото маленького хлопчика. На перший погляд, нічим не примітне, яких у Всесвітній павутині тьма теменна. Хлопчик у штанях не по розміру й забруднених гумових чобітках гордо тицяє пальцем у футболку з написом «Мессі», напнуту поверх светра.

Фото: dpchas.com.ua

На це ніхто не звернув би уваги, якби не матеріал, з якого було виготовлено так звану футболку. При найближчому розгляді вона виявилася... целофановою, із звичайного целофанового пакета, а номер і прізвище – написаними ручним способом чи то кульковою ручкою, чи то фломастером.

Знімки маленького вболівальника миттєво розлетілися соціальними мережами. Журналісти з усього світу кинулися з’ясовувати – хто такий? Згодом дізналися, що цей хлопчина – п’ятирічний афганець Муртаз Ахмаді.

Звістка про афганського шанувальника зрештою досяг- ла кінцевого, найголовнішого, адресата. Історія так зворушила Лео, що він надіслав малюкові в Афганістан свої футболки – збірної Аргентини і «Барселони». Зрозуміло, справжні, фірмові. Та ще й із дарчими написами.

Батько і син Ахмаді через пресу висловили вдячність футболістові за шикарний подарунок. Але історія на цьому не завершилася.

– Ми все-таки хотіли б зустрітися з паном Мессі особисто, – звернувся до аргентинця батько хлопчика.

І в грудні минулого року мрія Муртаза здійснилася. Втілити казку в життя взялися уряд Катару і фонд ЮНІСЕФ, послом якої є аргентинський футболіст. Вони організували Муртазу з батьком «подорож мрії» в Доху, на товариський матч «Барселони» з «Аль-Ахлі». Мало того – влаштували особисте знайомство з кумиром.

У готелі, в оточенні зірок і операторів з камерами, Муртаз помітно боявся. Але вже на стадіоні освоївся – з цікавістю роздивлявся футболістів у підтрибунному приміщенні та без сорому обіймав свого улюбленця. За руку з Лео хлопчик виконав усі обов’язкові передматчеві процедури – обійшов стрій суперників, привітав суддів, позував для командного фото.

Фото: championat.com

З обмеженими можливостями, але не мріями

А форвард мадридського «Реала» Альваро Мората зробив приємний подарунок своєму персональному фанату напередодні тренування команди.

Після одного з матчів чем- піонату Іспанії Мората пообіцяв юному вболівальнику футболку зі своїм автографом, однак у машині гравця її не було. Іспанець посадив хлопчика у свій шикарний автомобіль і відвіз на тренувальну базу «Реала». Після цього маленький фанат повернувся одразу з двома підписаними футболками – «Реала» і «Ювентуса», в якому Мората виступав перед мадридським клубом.

У нашій країні футболісти теж реалізують дитячі мрії. Для України не новина, що гравців на матчі виводять діти, але те, що було перед вересневим матчем між «Динамо» і «Волинню», сталося в нашій країні вперше. Серед 25 дітей, що виводили гравців на поле, були двоє з обмеженими можливостями. Капітани команд Олександр Шовковський і Олег Герасимюк вийшли на гру в супроводі дітей на інвалідних візках.

Фото: football24.ua

Володимир Олександров

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта