Більше двохсот пандусів встановили в Харківській області за минулий рік

05.04.2017 11:45 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
У 2016 році в області встановлено 263 пандуси і з'їзди у 157 житлових будинках.

В Харківській області протягом 2016 року встановлено 263 пандуси і з'їзди та 5 поручнів у 157 житлових будинках на загальну суму 1 млн 779 тис. грн. Також протягом минулого року проведено роботу щодо забезпечення безперешкодного доступу до приміщень 6 стаціонарних установ системи соціального захисту населення. Встановлено 8 пандусів загальною довжиною майже 60 погонних метрів. У КУ «Хорошевський геріатричний пансіонат» встановлено 200 метрів настінних поручнів та облаштовано санітарно-гігієнічні приміщення поручнями, штангами і поворотними/відкидними сидіннями для осіб з інвалідністю. Про це повідомили у Департаменті соціального захисту населення ХОДА.

«З метою створення в області сприятливих умов для життєдіяльності людей з проблемами зору продовжено роботу з обладнання світлофорних об'єктів викличними і звуковими пристроями (на теперішній час в м. Харкові викличними пристроями обладнано 70 світлофорних об’єктів, загальна кількість яких становить 168 одиниць, а також 52 світлофорні об’єкти обладнані 214 звуковими пристроями). Для виключення несанкціонованого виходу пішоходів на проїзну частину на аварійно-небезпечних ділянках доріг встановлено близько 23 км 830 погонних метрів направляючого пішохідного огородження», - розповів начальник відділу з питань охорони праці Управління праці Департаменту соціального захисту населення ХОДА Станіслав Піроженко

Триває робота щодо виділення на майданчиках для паркування 10 % від загальної кількості місць для паркування транспортних засобів осіб з інвалідністю. Зазначені місця позначаються спеціальними знаками, виїзди з паркувань обладнуються пандусами. Про це повідомляє сайт ХОДА.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта