Більше двохсот житлових будинків постраждало від вибухів на арсеналі під Харковом

27.03.2017 10:45 Суспільство
фото: unian.net фото: unian.net
До відновлювальних робіт у Балаклійському районі залучили 11 будівельних компаній.

 

В місті Балаклія та селах, які постраждали від надзвичайної ситуації на території 65-го арсеналу, пошкоджені 265 будівель, у тому числі 231 житловий будинок (114 приватних і 117 багатоквартирних), 22 об'єкти інфраструктури та промисловості, 12 об'єктів соціальної сфери, у тому числі дві школи й два дитячі садки. Про це повідомила глава ХОДА Юлія Світлична.

«Всі 265 будівель обстежено, складено акти. Аварійні роботи (закриття віконних і дверних прорізів) виконано вже на 80 %, до кінця дня плануємо їх закінчити, - повідомила Юлія Світлична. - Також сьогодні будівельні компанії беруться до відновлювальних робіт покрівель, віконних і дверних прорізів. На даний момент складаються відповідні поадресні графіки робіт, йде розміщення будівельників, завезення інструментів, техніки і обладнання. Планується робота 11 будівельних компаній Харкова та Харківської області. Цих сил достатньо».

Голова ХОДА також повідомила, що, за даними на ранок 27 березня, в пунктах евакуації перебувало 270 мешканців Балаклійського району. На ранковому засіданні регіонального штабу з ліквідації наслідків НС було прийнято рішення про повернення людей додому. Для цього балаклійцям нададуть транспорт.

«Що стосується відновлення роботи дитсадків, то всі не постраждалі дитячі дошкільні установи вже працюють. Один з постраждалих дитячих садків планують відновити протягом 2 - 3 днів, другий (у селищі Нафтовиків) потребує капітального ремонту, дітей з цього садка тимчасово направлять до найближчого дошкільного закладу району», - повідомила Юлія Світлична.

Вона також зазначила, що за час ліквідації НС до Балаклійського району надійшло понад 120 тонн гуманітарної допомоги, у тому числі понад 50 тонн продуктів харчування, медикаментів та засобів гігієни та понад 70 тонн будматеріалів.

На даний момент у Балаклійському районі тривають роботи з розмінування за територією населених пунктів. Розмінування самого міста Балаклія та населених пунктів у 10-кілометровій зоні завершили 26 березня.

Микола Мельник

Автор: Менеджер сайта