ДАІшників-хабародавців слід звільнити, а дії активіста незрозумілі. Коментар начальника облДАІ

20.11.2013 07:56 Суспільство
http://podrobnosti.ua/ http://podrobnosti.ua/
У Харкові співробітники Державтоінспекції стали героями публікацій у ЗМІ.

 Активіст зафіксував на камеру мобільного, як ДАІшник дав хабар водієві-порушнику. 

Скандальний ролик з'явився в Мережі напередодні, автор стверджує, що в день зйомки очікував у своєму авто товариша, а поруч працювали автоінспектори.

- У одного з водіїв вони взяли 100 гривень, а коли я їм сказав, що зняв це на відео, то в чохлі мого телефону з'явилися купюра в 100 доларів і 1200 гривень. Таке за те, щоб я не викладав відео, мені запропонували вперше, - розповів автор ролика Роман Алексенко. - Повернути їх даїшнику мені не вдалося: він не взяв і відмовився пояснити, що це за гроші.

В обласному ДАІ про негарну ситуацію знають, вчора о 08:00 відбулася зустріч начальника облуправління ДАІ Олександра Єршова та двох інспекторів, які оскандалились .

- Це, звичайно, негативний випадок, який негативно впливає на імідж нашого управління. Факт передачі грошей був, і тут нічого заперечувати. Моя принципова позиція: такі співробітники не повинні працювати в державтоінспекції. Вони кілька разів порушили закон: за кілька хвилин вони задокументували початкове порушення правил дорожнього руху, вступили в НЕ ділові відносини з іншим водієм, - говорить Єршов.

Однак він зазначає, що з боку активіста, який знімав це відео, також була зроблена провокація.

- Зі слів інспекторів, він вимагав у них гроші за те, що він не буде викладати відео в інтернет, вони запевняють, що це не було їх ініціативою. Хоча в будь-якому випадку, це їх не виправдовує. Якщо у вас вимагають гроші, інвентаризують цей факт, передайте дані в райвідділ міліції, адже це кримінальний злочин, і нехай там розбираються що до чого. Але і активіст цей незрозуміло діяв, якщо зняв - виклади відео в інтернет, навіщо давати його інспекторам дивитися, я не знаю, - сказав Єршов.

Джерело: Сегодня
Автор: Администратор сайта