День гідності та свободи відзначили у Харкові

22.11.2016 05:40 Суспільство
Фото: ХОДА Фото: ХОДА
21 листопада учасники харківського Євромайдану та патріотична спільнота за традицією часів Революції Гідності зібралися о 18:00 біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

У заході взяли участь рідні Героїв Небесної Сотні, громадські активісти, волонтери та ветерани АТО.

«За ці три роки всі ми змінилися, - поділилася волонтер Марія Полякова. - Ми перестали боятися, перестали бути байдужими. Із людей, які живуть своїми проблемами і справами, за три роки ми перетворились у націю, яка в страшних умовах війни і зради змогла відстояти себе, створити народну армію та продовжувати важкий шлях до перемоги. При цьому саме Харків став столицею волонтерського руху» - передає сайт ХОДА. 

Відкриваючи мітинг, координатор харківського Євромайдану Володимир Чистилін закликав присутніх вшанувати хвилиною мовчання усіх хто загинув за волю і незалежність України.

«Троє харків’ян загинули на Майдані, четверо наших хлопців загинули під час теракту біля Палацу спорота і вже сотні - під час війни» – сказав Володимир Чистилін.

До громади звернувся також настоятель храма Святого Іоанна Богослова Віктор Маринчак.

«Народ сказав своє вагоме слово, зробив свій вибір, обрав найкращі цінності: світло, добро любов, свободу і правду, - відзначив отець Віктор. - Це християнські цінності, на яких ґрунтується вся європейська цивілізація. Але революція триває, і гідність і свобода будуть до тих пір, поки ми будемо за них стояти так же само, як ми стояли на Майдані!»

Участь у заході взяла й голова ХОДА Юлія Світлична. Звертаючись до громади, вона зауважила, що прийшла на знакове для харківського Євромайдану місце не стільки як представник влади, а як звичайна харків’янка, для якої 21 листопада є знаковим днем.

«Вважаю що сьогоднішня дата є однією з головних в історії сучасної України. Саме молодь, прогресивне та європейськоспрямоване суспільство повстало проти повернення країни до пострадянських часів. Тоді перемогла наша воля до свободи, і саме Харківщина стала форпостом не тільки всієї України, але і європейської спільноти», - сказала Юлія Світлична.

Також вона закликала громадянське суспільство об’єднатися заради розвитку регіону та запевнила, що всі нові проекти та плани, що спрямовані на досягнення цієї цілі, отримають підтримку з боку влади.

«Я вітаю всіх із святом гідності та свободи! Бажаю нам перемоги! Слава Україні!», - сказала керівник ХОДА.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта