Добкін купив п'ятнадцять тисяч великодніх куличів (ФОТО)

07.05.2013 08:03 Суспільство
фото Катерини Терещенко фото Катерини Терещенко

Вже третій рік поспіль на Харківщині проходить благодійна акція «З Великоднем!». 

15000 освячених пасок до свята за ініціативою голови Харківської обласної державної адміністрації Михайла Добкіна спеціально розвозились до  дитячих будинків, інтернатів.

52 роки тому в м. Люботин був побудований інтернат для тимчасового перебування у ньому  дітей працівників Південної залізниці, які знаходились у відрядженні. Сьогодні у Люботинському навчально-виховному комплексі мешкають переважно діти-сироти.

ЯК СВЯТИЛИ ВЕЛИКОДНІ КУЛИЧІ У ХАРКОВІ. ФОТОЗВІТ ДИВІТЬСЯ ТУТ

Велика за площею територія у 7 гектарів, власна тваринницька  ферма та затишний гуртожиток – заклад має багато чого, аби кожний з 104 вихованців почувався в умовах, наближених  до домашніх. Свята відзначають теж як одна велика родина. Є навіть свої традиції. Так, щороку на  Великдень діти готують святковий концерт, а на заняттях з кулінарії печуть паски. Цього року кожен з вихованців та працівників школи-інтернату отримають солодкий подарунок. Але більше діти чекають не на подарунки, а на тих, хто їх привезе.


- Найголовніше, що до цієї акції залучений персонал  цих закладів, адже без уваги, турботи  цих людей  за будь-якого фінансування неможливо було б налагодити нормальну життєдіяльність  людей, які  потребують допомоги. Ця акція обов’язково буде мати продовження, - зазначив на зустрічі з вихованцями школи-інтернату голова Харківської обласної державної адміністрації Михайло Добкін.


Підопічні  Хорошевського геріатричного пансіонату теж цього року отримають солодкі подарунки від губернатора. Керівництво області — часті  гості у цьому закладі. Минулого візиту батькам області у пансіонаті демонстрували нові очисні споруди.


Велике Воскресіння Христове вважається святом життя, дива та  змін на краще. У близькому майбутньому такі зміни чекають й на Ржавецький психоневрологічний інтернат. Із дев'яти подібних закладів у Харківській області Ржавецький інтернат останні роки мав погану репутацію. Найближчим часом з обласного бюджету будуть виділені кошти на покращення матеріально-технічного стану цього закладу.

- Ржавецький психоневрологічний інтернат був у жахливому стані. Крім того, тут було нелюдське ставлення до тих людей, які за станом здоров'я є абсолютно несамостійними. Сьогодні тут зовсім інша ситуація. З приходом нового керівника вдалося зробити багато корисного в плані поліпшення якості умов перебування пацієнтів в інтернаті.

Тут ще дуже багато проблем. Ми сьогодні дивилися пральню та котельні. Але це все можна за допомогою фінансів виправити. Ми в цьому допомагатимемо і на наступній сесії плануємо виділити фінансування на цей психоневрологічний заклал, - зазначив Михайло Добкін протягом відвідування інтернату в рамках благодійної акції.

Катерина Терещенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта