Досвід Фельдман Екопарк оцінили керівники провідних зоопарків світу

28.03.2017 10:00 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Керівники провідних зоопарків світу високо оцінили досвід Фельдман Екопарк по психореабілітації

Генеральний директор Єрусалимського біблійного зоопарку Шай Дорон (Ізраїль) і директор зоопарку Nordens Ark Матс Хеггрен (Швеція) відвідали на минулих вихідних Фельдман Екопарк. Фахівці Регіонального ландшафтного парку представили іноземним колегам поточні проекти екопарку, а також перспективний план його розвитку.

Особливий інтерес у гостей викликали соціальні проекти Фельдман Екопарк, спрямовані на психосоціальну реабілітацію, а також на роботу з дітьми.
За словами Шая Дорона, досвід Фельдман Екопарк в цій сфері є унікальним, і його було б непогано поширити на інші зоопарки світу.

«Я 11-й раз в Екопарк, і кожен раз бачу великий прогрес. Зараз я хотів би особливо відзначити його проекти в сферах освіти, взаємодії з суспільством і реабілітації. Команда екопарку має пишатися тим, чого вона домоглася за короткий період, - підкреслив він. - 5-6 років назад я привозив сюди з Ізраїлю фахівців, щоб вони навчали співробітників проведення анімалотерапії. І я просто захоплений тим, чого зуміли домогтися в цьому напрямку. Те, як тут працюють з людьми, зокрема, з сім'ями з дітьми з особливими потребами - це просто чудово. Про соціальні проекти Фельдман Екопарк я завжди розповідаю у всіх зоопарках, в яких буваю».
Шай Дорон підкреслив, що багато над чим ще потрібно працювати, наприклад, над реконструкцією вольєрів. «Але у мене є відчуття, що у екопарках чудова команда, яка здатна досягти поставлених цілей за короткий період», - додав він.

«Я вперше в Україні і зовсім не знав, чого чекати. Але головне, що я побачив в Фельдман Екопарк - це тисячі відвідувачів, які йдуть і йдуть сюди. Я чув про освітні та реабілітаціі програми екопарку, але побувавши тут, я вражений їх масштабами. Це просто дивовижно! Я дізнався про велику кількість реабілітаційних програм, про клуби для дітей, і на мене це справляє величезне враження. І я обов'язково запозичу тут кілька корисних ідей, щоб втілити їх у себе в Швеції», - розповів Матс Хеггрен.

Він також зазначив, що Nordens Ark і Фельдман Екопарк об'єднує те, що вони - неприбуткові благодійні організації, і в цьому є великий потенціал для співпраці. Серед можливих напрямків спільної роботи - збереження рідкісних видів тварин. Це основна сфера діяльності шведського зоопарку, якій приділяють велику увагу і в Фельдман Екопарк

Автор: Администратор сайта