Два ігрові містечка відкрили на Харківщині (ФОТО)

05.06.2014 12:11 Суспільство
Фото автора Фото автора
У Краснограді та селі Піщанка Красноградського району сьогодні відкрили нові дитячі майданчики.

У Піщанці дитячий майданчик відкрили на подвір'ї бібліотеки. Раніше там була школа, але кілька років тому через те, що дітей у селі поменшало, школу закрили. Грального ж майданчика у населеному пункті не було зовсім. Як розповідає мати шестирічного Максима Тетяна Приходько, покататися на гойдалках та гірках возила сина раз на місяць у райцентр.

- Гральний майданчик для малих це дуже добро. Тим паче влітку, - говорить жінка.

Голова Харківської облради Сергій Чернов, який був ініціатором відкриття дитячих майданчиків, пообіцяв, що цього року у будівлі бібліотеки може з'явитися клуб. Кошти на ремонт Сергій Іванович погодився знайти, а від громади попросив допомоги у роботі.

- Я взяв на себе зобов'язання щороку на День захисту дітей за можливістю відкривати для дітей гральні майданчики, - сказав Сергій Чернов. - Хочеться у першу чергу привітати наших дітей з цим святом і побажати, щоб над їх головою завжди було мирне небо. Тим паче, що сьогодні слово мир для кожного українця набуло абсолютно нового значення.

Другий дитячий майданчик відкрили у жилому масиві Краснограда по вулиці Харківській. Раніше там були старі гойдалки, але свій час вони давно віджили. Місцева жителька і бабуся семи онуків Євдокія Корнійчук згадує, що останній раз майданчик для малечі побудували тоді, коли її діти ходили у молодші класи.

- Дуже добре тепер буде гуляти з онуками. Раніше водила їх у міський парк, - радіє бабуся.

Станіслав Сорока

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта