Два місяці без води залишається селище під Харковом

02.06.2017 11:55 Суспільство
Фото: fotofact.net Фото: fotofact.net
У Чугуївському районі збирають комісію з надзвичайних ситуацій.

2 червня до заступника голови ХОДА Євгенія Шахненка з проханнями допомогти звернувся житель селища Залізничне Чугуївського району. Він розповів, що їх населений пункт уже два місяці не забезпечується водою. Насос не качає воду зі свердловини, бо під час квітневої негоди з ладу вийшов трансформатор. Ремонтні служби району не можуть полагодити електроприлад, оскільки не мають доступу на підприємство, де він розташований. Повідомляє прес-служба ХОДА.

- Два місяці нам не вдається зрушити ситуацію з місця, - пожалівся місцевий житель. - Весь цей час жителі селища набирають воду з колодязів і возять її бідонами. Тим часом свердловина може замулитися, а насос може вийти з ладу.

Велика черга утворилася до нової школи під Харковом

Вислухавши заявника, Євгеній Шахненко зв'язався з керівництвом району телефоном. Дав доручення голові РДА Миколі Шошину, а також директору Департаменту ЖКГ та розвитку інфраструктури ХОДА Сергію Магдисюку розібратися в ситуації, що склалася.

- У районі слід негайно зібрати комісію з надзвичайних ситуацій і на основі її рішення отримати доступ на територію підприємства, де знаходиться трансформатор, що живить насос свердловини, й усунути неполадку. Необхідно забезпечити населення водою, - підкреслив Євгеній Шахненко. - Доручаю Сергію Магдисюку провести службове розслідування і з'ясувати, чому диспетчерській службі не було вчасно повідомлено про аварійну ситуацію з відсутністю води в селищі Залізничне Чугуївського району. Винних має бути покарано.

Андрій Соха

Автор: Администратор сайта