Дванадцять дітей загинуло у ДТП з початку року на Харківщині

27.09.2012 10:05 Суспільство
http://www.gai24.ru http://www.gai24.ru
Про це сьогодні розповів начальник УДАІ ГУМВС України в Харківській області Олександр Єршов.

За його словами з початку року на території Харківщини діти віком до 18 років потрапили у 224 ДТП. У результаті 12 дітей загинуло, 230 отримали тілесні пошкодження.

- У 30 % таких ДТП потрапляють саме діти-пішоходи, які переходили дорогу в недозволеному місці і таким чином потрапляли під колеса транспортних засобів. 109 дітей, що потрапили у ДТП, знаходилися в салоні автомобіля, - повідомив Олександр Олександрович.

Він розповів, що на території ДАІ організоване автомістечко, в якому школярі беруть активну участь — самі стають учасниками дорожнього руху. Заняття проводять інспектори і показують правила регулювання і переходу дороги. Також Олександр Єршов додав, що у школах проводяться бесіди з дітьми та учителями на тему правил дорожнього руху.

- З початку року проведено 1012 таких бесід, у яких взяли участь близько 50 тис. дітей. Крім того, ми пропагуємо дотримання правил дорожнього руху за допомогою зовнішньої реклами та теле- й радіопередач, - розповів Олександр Єршов.

Перед початком навчального року біля шкіл області поставили 248 дорожніх знаків, 569 метрів пішохідної огорожі, нанесено 236 пішохідних переходів.

Інна Пирлик

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта