Новітні мобільні автолабораторії з'явилися у Харківській області. Фото

20.12.2017 16:50 Суспільство
Фото: Роман Шупенко Фото: Роман Шупенко
20 грудня голова ХОДА Юлія Світлична разом із начальником Державної служби «Укртрансбезпека» Михайлом Ноняком передали бригадам обласного управління «Укртрансбезпеки» ключі від трьох нових мобільних лабораторій.

Вагові комплекси будуть пересуватися по всій області та контролювати перевізників, даватимуть фахову оцінку безпеці руху. Ці лабораторії дадуть можливість перевіряти, як пасажирський, так і вантажний транспорт, а також виїжджати на базу стоянок, аби проінспектувати плавзасоби на водоймах.

Окрім перевірки ваги та габаритів транспортних засобів, мобільні комплекси оцінюватимуть дотримання вимог безпеки перевезення громадян.

Крім цього, лабораторія має все відповідне обладнання, яке дає можливість інспектору ввійти в базу даних та подивитися легальність та ліцензію перевізника. Ця інформація автоматично передається на сервер центрального офісу «Укртрансбезпеки».

— Звичайно, трьох комплексів недостатньо для області, через яку проходять всі основні «артерії» країни. Але держава робить системні кроки для покращення ситуації на дорогах. Наступне — оснащення стаціонарних комплексів, які контролюватимуть транспортні потоки по всій країні, — розповів Михайло Ноняк.

Нагадаємо, всього в Україні запрацюють 78 таких пересувних лабораторій, їх придбано за рахунок коштів, виділених з гранту Європейської комісії в рамках проекту технічної допомоги «Підтримка впровадження Транспортної стратегії України».

Читайте також: Школярі Харкова отримали пільгу на проїзд у метро

Олександр Ушаков