На Харківщині жителі селища задихаються від вапна

09.10.2015 08:05 Суспільство
Фото: kupyansk.org/ Фото: kupyansk.org/
Жителі вимагають прибрати з території селища "крематорій".

Жителі селища "Сахзавод", поблизу Куп'янська, вчора, 8 жовтня, провели мітинг, на якому протестували проти забруднення навколишнього середовища підприємством "Купянскспецпереработка", - повідомляє SQ.

За інформацією "Куп'янського інформаційного порталу", на мітингу люди висловили своє невдоволення тим, що шкідливе виробництво отруює навколишні вулиці.

Директор підприємства "Купянскспецпереработка" заявив, що ніяких санітарних норм підприємство не порушує. Жителі селища вручили директору букет рослин, листя яких густо вкриті шаром пилу.

Видання "Куп'янський інформаційний портал" повідомляє, що підприємство "Купянскспецпереработка" виникло на території колишнього Куп'янського цукрового заводу. Воно виробляє сухе будівельне вапно шляхом випалу вапняку, через що селище Сахзавод стало засипане вапняним пилом.

Також стало відомо, що ще в 2014 році жителі селища звернулися до мера Куп'янська Володимира Демченка, вказуючи на факти забруднення навколишнього середовища, і написали колективного листа, який підписали понад 400 місцевих жителів.

"Ми вимагаємо прибрати з території колишнього цукрового комбінату "крематорій, який знаходиться в центрі нашого селища. Адже з нього вдень і вночі у відкриту атмосферу, без будь-яких захисних споруд, впродовж 4 років тоннами вилітає з труб сухе вапно і сиплеться нам на голову. Вапном засипані всі будинки, дерева, рослини, і всі городи покриті білим коржем. Повітрям нормально дихати неможливо, йдеш і задихаєшся, у всіх місцевих жителів дере в горлі і тисне сухий кашель", - наголошувалося в листі.

За результатами мітингу вдалося домогтися всебічної перевірки технологічного процесу підприємства, під час якої всі викиди в атмосферу будуть припинені. Справа буде передана на контроль голові облдержадміністрації, - повіодмляє  "Куп'янський інформаційний портал".

Роман Шупенко

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта