Під Харковом земельну ділянку незаконно виділили під автостоянку

03.04.2017 13:19 Суспільство
Фото із соцмережі Фото із соцмережі
Прокуратура вимагає повернути дослідному господарству 2 га поля, яке незаконно віддали в оренду під автостоянку.

Харківська місцева прокуратура № 4 звернулася до господарського суду області з позовом про скасування незаконного розпорядження голови райдержадміністрації щодо виділення земельної ділянки. 

Як розповів керівник місцевої прокуратури № 4 Володимир Купріянов, одному з ТОВ районна влада надала дозвіл на передачу в оренду ділянки землі вартістю 1,7 мільйона гривень.

У 2007 році РДА та ТОВ уклали договір довгострокової (50 років) оренди сільськогосподарської землі під будівництво та обслуговування магазину з гостьовою автостоянкою.

Однак вказана ділянка знаходиться в користуванні дослідного господарства сільгоспінституту.

«Встановлено, що на момент передачі в оренду і до цього часу дана ділянка є власністю держави і знаходиться в постійному користуванні державного підприємства – «Дослідне господарство «Кутузівка» Інституту сільського господарства Національної академії аграрних наук України. Фактично місцева райдержадміністрація перевищила свої повноваження, змінивши цільове призначення землі та вилучивши її з постійного користування господарства. У результаті науковці-аграрії на роки втратили свої поля», - розповів Володимир Купріянов.

У зв’язку з цим прокуратура звернулася до суду з вимогою скасувати розпорядження РДА та визнати договір оренди недійсним. Про це повідомляє прес-служба прокуратури Харківської області.

Микола Мельник

Автор: Администратор сайта