Проблеми з виплатою пенсій виникли на Харківщині

25.07.2018 17:07 Суспільство
Фото: Meest-Online.com Фото: Meest-Online.com
Вже понад тиждень жителі області не можуть отримати виплати.

В Україні почалися проблеми з виплатою пенсій. Громадяни, які отримували виплати після 21 числа кожного місяця, у липні досі не отримали пенсій. В одному з відділень «Укрпошти» Харкова кореспонденту «СК» повідомили, що проблеми з пенсійними виплатами почалися 14 липня, а з 16 липня почалися й проблеми з виплатою допомоги на поховання.

«Сказати, що люди розсерджені, це нічого не сказати. Вони дуже обурені і весь час лаються», – розповіли поштарі.

В самому ж Пенсійному фонді затримку виплат пояснюють касовими розривами надходження соціального внеску. Підкреслюють, що з початку липня в Україні на виплату пенсій спрямували 24,9 мільярда гривень, зокрема 1,7 мільярда гривень протягом 24 липня.

У зв’язку із затримками виплат Прем’єр-міністр України Володимир Гройсман призначив службове розслідування, про це він повідомив 25 липня під час урядової наради з керівництвом Пенсійного фонду, Державного казначейства, Міністерства фінансів та Міністерства соціальної політики.

«Я стурбований інформацією з регіонів про те, що є затримки за пенсійними виплатами. Персональна відповідальність (керівників ПФУ) – вчасно виконувати зобов’язання перед пенсіонерами. До кінця тижня врегулювати ситуацію. Крім того, призначаю службове розслідування – і щодо дій керівника ПФУ, і щодо керівників у регіонах. Будуть ще хоч раз затримки – не пробачу», – наголосив Прем’єр.

Також він звернув увагу, що держава вчасно перераховує всі бюджетні трансферти.

Читайте також: Пенсія для біженців: як оформити запис про звільнення

Андрій Соха