Слухання з декомунізації в Харкові зірвані

12.11.2015 06:56 Суспільство
У Харкові, 11 листопада, в ККЗ "Україна" проходили громадські слухання щодо перейменування топонімічних об'єктів, відповідно до закону про декомунізацію.

В рамках слухань планувалось розгляд питань про перейменування п'яти районів, шістнадцяти вулиць і станції метро міста Харкова.

Згідно з порядком денним, розданимї всім учасникам, проспект 50-річчя СРСР пропонують перейменувати у Льва Ландау, проспект Косіора - у Олександрівський, проспект Леніна - у Науковий, проспект Постишева - у Любові Малої, проспект 50-річчя ВЛКСМ - у Ювілейний, вулицю Губкомівську - в Левченко, вулицю 17-го Партз'їзду - у Северина Потоцького, проспект 17-го Партз'їзду - у Северина Потоцького, вулицю Третього Інтернаціоналу - у Генерала Момота, узвіз Пасіонарії - у Клочковський, вулицю Червоноармійську - в Олександрівську, майдан Руднєва - в Героїв Небесної Сотні, вулицю Червонопрапорну - в Каплуновську, провулок Червонопрапорний - в Каплуновський, вулицю Артема - в Багалія і вулицю Фрунзе - в Політехнічну.
Станцію метро «Радянська» пропонують перейменувати в «Площа Конституції», а в назві Центрального парку культури і відпочинку імені Горького - прибрати прізвище радянського письменника.
Ленінський район може стати Залізничним, Орджонікідзевський - Індустріальним, а назви Дзержинський, Жовтневий і Фрунзенський пропонують залишити, - пише "Городской дозор".

Незабаром після початку засідання активісти громадської організації "Громадська варта. Харків", депутат міської ради Дмитро Маринін, обрані депутати рад різних рівнів від Об'єднання "Самопоміч" та інші громадські активісти почали вимагати, щоб до складу лічильної комісії включили їх представників. Вони перешкоджали першому заступнику міського голови Ігорю Терехову вести громадські слухання, спочатку скандуючи "ганьба" і стукаючи сидіннями, а потім забралися на сцену і вимагали припинити громадські слухання і зібрати нові, - повідомляє Інтерфакс-Україна.

Інформацію про те, що в результаті виниклої ситуації громадські слухання були припинені - передає сайт еспресо ТV. Як повідомляється, перший заступник міського голови Харкова Ігор Терехов заявив, що у громадських слуханнях оголошено перерву. Самі слухання продовжаться сьогодні, 12 листопада, в той же час - 18.30 на тому ж місці.

Автор: Администратор сайта