ТЕС і дороги із запасом. Усе про готовність області до опалювального сезону

05.10.2016 11:59 Суспільство
Фото:espreso.tv Фото:espreso.tv
Житловий фонд Харківської області стовідсотково готовий до зими. Крім цього Харківщина серед лідерів в Україні з підготовки теплоелектростанцій і дорожнього господарства до зими.

Фахівці Українського гідрометеорологічного центру прогнозують цього року доволі теплу зиму. Разом із тим, область активно готується до холодів. 

За інформацією директора Департаменту житлово-комунального господарства та розвитку інфраструктури ХОДА Сергія Магдисюка, в Харківській області до зими вже готові 14 665 житлових будинки (100 %), готовність у тепловому господарстві так само стовідсоткова (зокрема, акти готовності підписані на 786 котелень). Протягом літа в області замінили 10,31 км теплових мереж у двотрубному обчисленні та 17 котлів, капітально відремонтували 11 котлів. Також було реконструйовано 24 котельні (100 % від запланованого). Запаси вугілля сьогодні складають 4,6 тис. тонн (95,5 % до плану).

- У соціальній сфері так само 100 %-ва готовність. Завершена підготовка 817 загальноосвітніх навчальних закладів, 712 дошкільних навчальних закладів, 1035 об’єктів охорони здоров’я, - відзначив Сергій Магдисюк.

Готуються до морозів на стратегічних об’єктах. Так, на Зміївській ТЕС вже створено запас вугілля, якого вистачить на 2,5 місяця. 27 листопада на підприємстві очікують надходження ще 160 тонн вугілля, що забезпечить безперебійну роботу ТЕС протягом усього опалювального сезону. Зміївська ТЕС сьогодні працює одним блоком. Взимку вона опалює селище Слобожанське, в якому мешкають понад 15 тис. осіб.

Читайте також: Встановити лічильники: хто за що платить (Інфографіка)

Заступник голови ХОДА Євгеній Шахненко запевнив, що керівництво регіону тримає на постійному контролі й ситуацію із запасами вугілля на ТЕС «Есхар» Чугуївського району. За його інформацією, у штатному режимі на цей час вже працює харківська ТЕЦ-5.

Щодо заготівлі піщано-соляних сумішей для доріг, то в області вже підготовлено близько 300 одиниць техніки облавтодору та залученої техніки, на яку укладено договори. За даними ХОДА на 1 жовтня, для забезпечення проїзду на дорогах комунальної власності в області вже заготовлено 40 тис. тонн посипальних матеріалів (або 101 % від плану), для доріг загального користування заготовлено 63,7 тис. тонн піску (82 % від плану) і 7,9 тис. тонн солі (63 % від плану).

Готується і Харківобленерго, яке до зими заготовило всі необхідні запчастини для ЛЕП: кабелі та проводи. А для аварійних бригад компанії провели кілька раундів навчань з ліквідації наслідків складних погодних умов.

Тетяна Лісна

 

 

 

Джерело: ХОДА
Автор: Администратор сайта