У Харкові простилися з зарізаним іноземним студентом

17.01.2014 15:40 Суспільство
Фото із соціальних мереж Фото із соціальних мереж
Панахида пройшла в мечеті "Аль-Барокат".

17 січня навколо харківської мечеті зібралося більше сотні одновірців Азима Хаджімамедова, життя якого безглуздо обірвалося ввечері 14 січня, - пише “Комсомольская правда”.

Так як у Азима тут було багато друзів-одновірців, які не зможуть провести товариша в останню дорогу в Туркменістані, рідні Азима вирішили провести дві церемонії прощання: одну - у Харкові, а другу - на батьківщині, де його і поховають.

- У нас стільки людей буває тільки у свята, - розповів імам Дамуралі, який служить в мечеті. - Це говорить про те, що Азім користувався авторитетом серед своїх одновірців, був шанованою людиною.

Коли на мікроавтобусі привезли тіло загиблого, допомагати переносити труну кинулися практично всі, хто перебував поза мечеттю. Так його і внесли - в живому потоці, тому розгледіти родичів загиблого не було можливості. Перед поминальною молитвою близькі зарізаного студента роздали присутнім поминальні хлібці.

- За нашою традицією, після смерті людини її рідним належить робити благі справи, щоб душа була винагороджена на небесах, - пояснив обряд імам.

Сьогодні ввечері тіло Азима відвезуть на батьківщину.

Нагадаємо, міліція підозрює у вбивстві трьох студентів-співвітчизників загиблого. Їх оголосили у розшук.

Автор: Администратор сайта