У Харкові — рекордні морози і наближається хуртовина

30.11.2018 16:03 Суспільство
znaj.ua znaj.ua
Ніч з 29 на 30 листопада була найхолоднішою за останні 62 роки.

Календарна зима ще не розпочалася, а харківські синоптики вже зафіксували “холодний” температурний рекорд. Так, в ніч з 29 на 30 листопада стовпчики термометрів опустилися до 13,З градусів морозу. Попередній рекорд цього дня був зафіксований ще 1956 році, тоді на вулицях Харкова було 12,6 градусів морозу.

Та вже з 1 грудня на Харківщині трохи потеплішає. Вночі синоптики обіцяють 7-12 градусів морозу, а вдень — від 4 градусів морозу до 1 градуса тепла. 2 грудня стовпчики термометрів показуватимуть від 6 до 1 градусу морозу. При цьому на вихідних очікується сильний вітер з поривами до 15-20 м/с та близько 8-12 мм опадів.

- Завтра вдень та 2 грудня вночі в області очікується сильний сніг, мокрий сніг, хуртовина, ожеледиця, а на півдні області ще може бути й налипання мокрого снігу, - розповіла “СК” черговий синоптик Харківського регіонального центру з гідрометеорології Тетяна Мисіна.

Через снігопад харківська мерія просить жителів міста не паркувати автомобілі на узбіччях доріг, щоб вони не заважали спеціалізованій техніці в прибиранні снігу.

Читайте також: Харківський хокеїст встановив унікальне досягнення

Андрій Соха