Надсучасний стоматологічний кабінет для чорнобильців з'явився у Харкові

18.10.2013 12:40 Суспільство
http://www.rusbor.ru/ http://www.rusbor.ru/
Там зможуть проходити безоплатне лікування будь якої складності та зубопротезування люди, що постраждали в наслідок аварії на ЧАЕС.

“Заряджений” за останнім словом техніки кабінет ортопедичного стоматологічного лікування відсьогодні запрацював в КЗОС “Обласна стоматологічна поліклініка” - єдиний в області стоматологічній поліклініці III рівня надання спеціалізованої допомоги вищого рівня акредитації.

Для ремонту приміщень поліклініки витратили 205 тис. грн. Нової ж стоматологіної техніки закупили на 200 тис. грн. Крім цього, в поліклініці було встановлено конусно-променевий томограф експертного класу, вартістю в один мільйон гривень.

- У 2012 році для пільгового зубопротезування чорнобильців було використано 228 тисяч 680 гривень. Наведені цифри наглядно демонструють, що ця модель пільгового зубопротезування ефективна та раціональна. Вона дозволяє не тільки зробити доступною спеціалізовану стоматологічну допомогу мешканцям Харківської області з числа пільгових верств населення, а і більш раціонально використовувати бюджетні кошти, - сказав заступник голови Харківської обласної державної адміністрації Ігор Шурма.

Всього за 2013 рік за кошти держбюджету було запротезовано 409 осіб, які постраждали внаслідок аварії на ЧАЕС.

Артем Богдан

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта