В одній із районних шкіл області провели дезінфекцію

15.02.2017 09:31 Суспільство
Фото:http://fumigacia.ru Фото:http://fumigacia.ru
Четверо учнів однієї із шкіл Куп'янська потрапили до лікарні із симптомами, схожими на ентероколіт.

Як передає місцевий портал "Наш рідний Куп'янськ", 15 лютого, зранку, у місті поширилася інформація про те, що кілька учнів ЗОШ № 1 потрапили до лікарні із симптомами, схожими і на ентероколіт, і на ротовірусну інфекцію.

– Батьки чотирьох учнів 1, 2 і 5 класів викликали "швидку допомогу" з приводу шлункових розладів і високої температури своїх дітей. Троє з діток наразі знаходяться в лікарні, а одна дитина лишилася вдома. Стан хворих не тяжкий, -  розказала виданню фахівець міського відділу освіти з питань якості Людмила Ботенко.

У школі вже працюють фахівці відділу Держпродслужби і Куп'янського лабораторного центру. Взято на аналіз продукти з їдальні і аналізи у причетних осіб.  Результати лабоораторних досліджень будуть готові за добу. І про їх результати одразу буде сповіщено громадськість.

Крім того, у навчальному закладі вжиті всі необхідні заходи з дезінфекції. Навчальний процес продовжується у звичайному режимі.

Усього сьогодні до цієї школи не прийшло 28 учнів, але більшість із них хворіють простудними захворюваннями, і вже не перший день. Чому не прийшли інші, і як вони почуваються зараз, з’ясовується.

В інших школах міста ситуація нормальна.

Довідка: Ентероколіт – це запальне захворювання слизової оболонки тонкого і товстого кишечника у відповідь на інфекційний або хімічний подразник. Характерними ознаками, симптомами ентероколіту є порушення травлення в ураженому відділі кишечника, що, поряд із загальними проявами інтоксикації, призводить до частих проносів і зневоднення. 

Тетяна Лісна

Автор: Менеджер сайта