В селах над дітьми знущаються частіше, ніж у Харкові

20.02.2013 14:19 Суспільство
В минулому році зафіксовано 119 випадків жорстокого поводження бітьків з дітьми в Харківскій області.

Про це 20 лютого повідомив начальник відділу кримінальної міліції у справах дітей ГУ МВС України в Харківській області Андрій Хоменко.

За його словами, в сільскій місцевості такі випадки фіксують частіше, ніж в Харкові. В Першій столиці зафіксовано 52 таких випадки, тоді як в області іх 67.

З початку року було виявлено 5 таких випадків. Про випадки знущання над дітьми міліція часто дізнається від заяви одного з батьків, від вчителів, які бачать у дитини синці, від служби у справах дітей або з лікарень, куди поступають побиті діти. Якщо міліціонери бачать травму в дитини - починають вивчати її причину. У випадках жорстокого поводження з дітьми міліціонери складають адміністративні протоколи за ст. 173 Адміністративного кодексу України (насилля в сім'ї).

Крім цього, у девяти випадках в минулому році були розпочаті кримінальні проавдження за ст. 166 Кримінального кодексу України (невиконання батьківських обовязків, що призвело до тяжких наслідків). Батьки були притягнуті до відповідальності.  

Андрій Войніцький

Джерело: SLK
Автор: Администратор сайта